Врятуй життя!

Проблема наркоманії є надактуальною в українських реаліях. Із розвитком технологій наркотики стали легкодоступними. Стіни міст заполонили графіті із рекламою інтернет-магазинів заборонених речовин. Завдяки безконтактній системі «закладок» у міському просторі, кожен отримав можливість придбати будь-що. В Україні де-факто бушує наркотична епідемія: самих лише ін’єкційних споживачів, за даними МОЗ, налічується понад 346 тис.
Проблема безконтактного продажу також є актуальною і для нашого міста, граффіті з рекламою розповсюджувачів заполонили всі будівлі, в тому числі на школах та дитячих садках. Необхідно створити протидію, в першу чергу прибрати з фасадів будівель так звані "наркомітки", це можливо тільки за сприяння міської влади та балансоутримувачами будівель.

Вимагаємо прийняти міською радою офіційне рішення щодо боротьби з пропагандою та продажем наркотичних та психотропних засобів, а саме розробити дієвий механізм, який дозволить прибрати рекламу цих речей з фасадів будівель - виписувати приписи балансоутримувачам будівель щодо видалення написів в визначений термін, в разі невидалення - штрафувати. Термін на видалення та розмір штрафів для фізичних та юридичних осіб повинен бути таким, який не дозволить балансоутримувачам ігнорувати приписи на видалення. Контроль за виконанням покласти на спеціалізоване КП "Благоустрій" та Муніципальну гвардію.

До кінця збору підписів залишилось:

Станом на 22 квітня петицію підписали 167 осіб з 250 необхідних.