+ ще 171 громадa!

Очищення Лівобережного каналу.

Громада Житлового масиву ,,Лівий берег,, вимагає від влади міста Кам'янське прочистити та поглибити канал від річки Дніпро до Катлавану.

Ваша електронна петиція щодо можливості прочищення та поглиблення каналу від р. Дніпро до котловану, розглянута особисто Кам’янським міським головою та опрацьована управлінням екології та природних ресурсів Кам’янської міської ради, в межах наданих повноважень. За результатами розгляду повідомляємо наступне.
Лівобережний канал утворився в результаті виконання робіт по розчищенню знижених місць рельєфу, у процесі будівництва житлових будинків та облаштування житлового масиву «Лівий берег», територія якого планувалась та підсипалась намивними пісками. На сьогодні лівобережний канал не має статусу водного об’єкта, не обліковується на балансі та не знаходиться в зоні обслуговування Державного агентства водних ресурсів України.
Інформуємо, що в місті діє Екологічна програма міста Кам’янського на
2016-2020 роки (зі змінами), якою передбачено перелік завдань та заходів природоохоронного спрямування, які плануються до виконання управлінням екології та природних ресурсів міської ради.
В рамках зазначеної програми управлінням заплановано реалізацію природоохоронного заходу «Проведення заходів щодо поліпшення стану лівобережного каналу (у тому числі коригування ПКД, проведення експертизи проекту, здійснення авторського та технічного нагляду)», відповідно до затверджених бюджетних асигнувань.
Проектом передбачено поліпшення стану (розчистка) на 3-х ділянках дренажного лівобережного каналу та влаштування водопропускної споруди. Проектні ділянки розташовані в створі просп. Героїв АТО та просп. Перемоги: ділянка 1 – нижче за течією від дамби з переїздом на острів перед поворотом та звуженням русла каналу; ділянка 2 – нижче за течією від автодорожнього мосту (кафе); ділянка 3 – стикується з ділянкою 1, розташована вниз за течією (в районі готелю).
У 2017 році за рахунок коштів міського бюджету було проведено коригування робочого проекту «Проведення заходів щодо поліпшення стану лівобережного каналу м.Кам’янське. Реконструкція. Коригування» та отримано у 2018 році Експертний звіт щодо розгляду проектної документації ДП державний науково-дослідний та проектно-вишукувальний інститут «НДІПРОЕКТРЕКОНСТРУКЦІЯ» від 12.04.2018 №665/е/18. Клас наслідків (відповідальності) об’єкта СС2. Кошторисна вартість виконання робіт становить 10064,119 тис. гривень. Але у зв’язку з браком коштів, роботи по проекту не були розпочаті.
Управлінням підготовлено та направлено бюджетний запит до Міністерства екології та природних ресурсів України щодо сприяння вирішенню питання фінансування заходу «Проведення заходів щодо поліпшення стану лівобережного каналу» за рахунок державних коштів, але було отримано відповідь про те, що зазначений природоохоронний захід не можливо профінансувати за рахунок коштів Державного бюджету за програмою: «Здійснення природоохоронних заходів» (КПКВК 2401270).
Також управлінням було направлено лист до Департаменту екології та природних ресурсів ОДА щодо можливості фінансування природоохоронного заходу за рахунок коштів обласного бюджету.
Хочемо Вас запевнити, що керівництво міста з порозумінням ставиться до вирішення екологічних проблем міста, тому роботи по реалізації природоохоронного заходу щодо поліпшення стану лівобережного каналу будуть розпочаті після виділення бюджетних коштів.