Прийняття на облік міста водойми ,,Блакитні Озера,,(Катлаван)

Мешканці міста Кам'янське вимагають прийняття на облік міста водойми ,,Блакитні Озера,,(Котлован). Ми вимагаємо від мера міста створення комісії для визначення законності забудови Блакитних озер (Котловану) та обмеження безоплатного доступу містян до водойми! Вимагаємо знесення всіх огорож та покарати людей захопивших зони відпочинку. Вимагаємо створення наглядової ради для контролю за доброустрій Блакитних озер (Котловану).

Вашу електронну петицію стосовно прийняття на облік міста водойми «Блакитні озера» (котлован), опрацьовано в межах наданих повноважень департаментом комунальної власності, земельних відносин та реєстрації речових прав на нерухоме майно Кам’янської міської ради.
Повідомляємо, що відповідно до пунктів «а», «є», «к» статті 12 Земельного кодексу України, до повноважень сільських, селищних, міських рад у галузі земельних відносин на території сіл, селищ, міст належить розпорядження землями територіальних громад, здійснення контролю за використанням та охороною земель комунальної власності, додержанням земельного та екологічного законодавства, вирішення інших питань у галузі земельних відносин відповідно до закону.
Згідно інформації з Державного земельного кадастру, що оприлюднена
на Публічній кадастровій карті України, прилеглі до піщаного кар’єру (так званого «Блакитного озера») земельні ділянки відносяться до земель Єлизаветівської сільської ради Петриківського району Дніпропетровської області.
Ураховуючи, що зазначені вище земельні ділянки не відносяться до земель територіальної громади м. Кам’янське, у Кам’янської міської ради відсутні повноваження щодо розпорядженням даними земельними ділянками та здійснення контролю за додержанням земельного законодавства під час їх використання.