ЕКОЛОГІЯ У МІСТІ КАМ’ЯНСЬКЕ

ЕКОЛОГІЯ

Шановний пане мер,
Звертаємо Вашу увагу на ситуацію, що склалася у нашому місті. Останнім часом місцевий Дніпровський металургійний комбінат (ПАТ «ДМК») нищить здоров’я мешканців міста. І вдень, і вночі у повітря викидається небезпечна речовина, сиплеться графіт, чорний пил засипає місто. Кількість цих викидів вочевидь значно перевищує усі припустимі норми. У місті немає чим дихати, а вночі неможливо відкрити вікна; підлогу, підвіконня ми вимушені мити майже тричі на день. Про які прогулянки з дітьми може йти мова!!! Складається враження, що місцева влада навмисно не реагує на жахливу екологічну ситуацію, хоча здоров’я мешканців міста, особливо людей похилого віку та маленьких громадян, повинно бути пріоритетним для керівництва громади, а не просто задекларовано на папері. Виникає низка питань: чи взагалі існує на вищезазначеному підприємстві очисне обладнання? Чи ведеться статистика міським відділом охорони здоров'я онкозахворювань у нашому регіоні? Які заходи передбачені місцевої владою щодо запобіганню ситуації, що склалася?

Посилання на відео: https://youtu.be/kiXiYqft1bM

Управлінням екології та природних ресурсів Кам’янської міської ради, в межах компетенції, розглянута та опрацьована Ваша петиція від 08.07.2019 року щодо екологічного стану у місті Кам’янське.
5 липня на ПАТ Дніпровський меткомбінат сталася нештатна ситуація - поломка обладнання в конвертерному цеху, яка і стала причиною наднормативних викидів, що стривожили Вас і всіх кам'янчан.
Доводимо до Вашого відому, що 16.07.2019 року з ініціативи управління екології проведено засідання екологічної комісії міста, основним питанням якого було викиди в атмосферу від виробництва ПАТ ДМК. Дане засідання висвітлено в місцевих ЗМІ.
На засіданні директор технічний ПАТ ДМК Волошин Ю. відмітив, що такий випадок на підприємстві стався вперше, фахівці комбінату розібралися в ситуації і вжили заходів, щоб уникнути ризиків повторення. Він підкреслив, що очисні споруди конверторного цеху ПАТ ДМК працюють в штатному режимі, заходи Екологічної програми міста на 2016-2020 рр, які заплановані до виконання, підприємством виконуються.
Хочемо Вас запевнити, що керівництво міста з порозумінням ставиться до вирішення екологічних проблем міста, тому роботи по виконанню Екологічної програми міста на 2016-2020 роки промисловими підприємствами міста та реалізація природоохоронних заходів щодо поліпшення екологічного стану у місті Кам’янське знаходиться на постійному контролі міського голови і управління екології та природних ресурсів Кам’янської міської ради.
Інформуємо Вас, що до переліку показників, які характеризують стан здоров’я населення і підлягають динамічному спостереженню, відносяться показники захворюваності та смертності.
Надаємо статистичні показники онкозахворюваності та смертності від онкозахворювань по місту у динаміці з 2016 року

Захворюваність на 10 тис.населення
місто: 271,9 (2016) 237,6 (2017) 252,8 (2018) 189,0 (6 міс.2019)
область: 162,6 (6 міс.2019)