Зберегти дерева на вул.Короленка

Зараз на вул.Короленка між проспектом Д.Яворницького та Троїцькою площею розпочалася маштабна реконструкція. Цей відрізок вулиці має стати пішохідною алеєю. Також буде реконструйовані будівлі за адресами Яворницького, 65 та Короленка, 1.
Проте цей проєкт передбачає повне знищення дерев по вулиці Короленка та на проспекті вздовж будівлі, що готується до реконструкції. Натомісь пропонується викладена каменем алея аж з чотирма маленькими платанами.
Ми вже маємо Європейську площу де на величезній кам'яній площі є лише 10 невеличких дерев від яких майже немає тіні. Знаходитися на ній влітку вдень просто неможливо.
Колись м.Дніпро було відоме своїми зеленими вулицями, особливо центральним проспектом. То чому ж зараз міська влада дозволяє повне знищення дерев? Робимо кам'яні джунглі?

Всі дерева, які планують зрубати (точніше вже почали знищувати) перевірені - стан "здорові".
Вирубка дерев також погано впливає на екологічну ситуацію в місті вцілому.

Вимагаємо від міської влади:
1. Зупинити знесення здорових дерев на вул.Короленка та проспекті в зоні реконструкції
2. Повернути проєкт реконструкції на доопрацювання для внесення змін, яки дозволять залишити дерева та гармонійно вписати їх в план реконструкциї вулиці.

Розглянувши за дорученням міського голови електронну петицію про збереження дерев по вул. Короленка, департамент благоустрою та інфраструктури Дніпровської міської ради повідомляє таке.
Рішеннями виконкому міської ради від 27.07.2018 № 731 та від 21.05.2019 № 481 департаменту благоустрою та інфраструктури Дніпровської міської ради надано функції замовника на проєктування і реконструкцію по об'єкту «Реконструкція вул. Короленка, від просп. Дмитра Яворницького до вул. Челюскіна в м. Дніпрі».
У січні 2019 року з інститутом «Дніпродіпротранс» укладено договір на виконання проєктно-вишукувальних робіт по зазначеному об'єкту. Відповідно до завдання на проєктування «у разі наявності зелених насаджень в зоні проведення робіт разом із замовником та представниками КП «Міськзеленбуд» Дніпровської міської ради необхідно скласти акт обстеження зелених насаджень для подальшого включення робіт з видалення зелених насаджень до кошторису». 01.03.2019 комісія, призначена наказом благоустрою та інфраструктури Дніпровської міської ради від 15.01.2018 № 11, обстежила зелені насадження по вул. Короленка, від просп. Дмитра Яворницького до вул. Челюскіна та склала акт № 93, відповідно до якого підлягають зрізанню в ході виконання робіт 11 дерев та 12 кущів. На підставі проєктного рішення для озеленення території по вул. Короленка, від просп. Дмитра Яворницького до вул. Челюскіна у ході виконання будівельних робіт передбачено висадження: платанів Hispanica – 17 шт., платанів Malburg – 16 шт., тисів – 15 шт., барбарисів – 264 шт.
Проєктно-кошторисна документація пройшла експертизу та отримано позитивний експертний звіт від
31.05.2019.
Виконати коригування проєктно-кошторисної документації не можливо тому, що 02.07.2019 укладено договір на виконання будівельно-монтажних робіт і розпочато роботи на об'єкті.

Петицію підписали 1054 особи з 1000 необхідних.