Про благоустрою проїжджої частини об'їзної дороги у смт Мирне (м. Дніпро, Шевченківський район) з влаштуванням пішохідних тротуарів

Смт Мирне (м. Дніпро, Шевченківський район) розташований у віддаленому від центра міста Дніпра місці. Це - найпівденніший район міста Дніпра у Шевченківському адміністративному районі. Знаходиться західніше кінця проспекту Богдана Хмельницького. Розташований у IV (південній) промзоні. Межує з селом Дорогим та ж/м 12-й квартал. Населення селища понад 10 тис. осіб.
У зв'язку з тим, що мешканці проживають переважно у приватному секторі та пересуваються по теріторії селища переважно пішки, населення селища потребує благоустрою проїжджої частини об'їзної дороги у смт Мирне з влаштуванням пішохідних тротуарів.
На теперішній час об'їзна дорога у смт Мирне перебуває у стані ремонту. Але ті ремонтні дорожні роботи, що на теперішній час вже здійснені, виконані з браком, з порушенням технічних вимог та умов державних стандартів.
1. Під час ремонту дороги не сформовано пішохідні тротуари для пересування населення вздовж неосвітленої дороги, що загрожує життю пішоходів, особливо у темний час доби та під час гололедиці.
2. Не передбачена зливна система водовідведення на випадок дощу. Відсутні каналізаційні колектори, трубопроводи зовнішньої каналізаційної мережі для збирання й відведення стічних вод. Тож, під час руху в період дощу пішоходи - мешканці селища потерпатимуть від води. У зимовий період при мінусовій температурі під час гололедиці також такий стан дороги небезпечний для життя пішоходів - мешканців селища.
3. Асфальт покладено криво, нерівно та за недопустимими нормами лише на 3 см, що призведе до швидкого потріскання асфальту, виходу під час експлуатації його та відповідно усієї дороги з ладу.
4. Відсутнє освітлення у темний час доби вздовж проїзджої частини центральної та прилеглих доріг селища.
5. Сміття та бруд після здійсненого ремонту дороги не прибрано та розкидано коло приватних будинків, що розташовані на прилеглій до дороги теріторії, що турбує місцевих мешканців. Розкиданий будівельний пил зашкоджує здоровью мешканців, особливо тих, хто страждає на алергію.
Мешканці селища просять розглянути зазначені у петиції питання та виконати необхідні роботи для усунення вишезазначених недоліків щодо благоустрою проїжджої частини об'їзної дороги у смт Мирне (м. Дніпро, Шевченківський район) з влаштуванням пішохідних тротуарів:
1. Влаштувати пішохідні тротуари для пересування населення у селищі Мирне вздовж проїзджої частини обїзної дороги.
2. Створити та оздобити вздовж дороги у селищі Мирне зливну систему водовідведення на випадок дощу, каналізаційні колектори — трубопроводи зовнішньої каналізаційної мережі для збирання й відведення стічних вод.
3. Усунути брак укладки асфальту на дорозі, тобто покласти асфальт на дорозі більш якісно для подальшої довгострокової експлуатації дороги.
4. Запустити освітлення вздовж проїзджої частини центральної та прилеглих доріг селища.
5. Прибрати сміття та бруд після здійсненого ремонту дороги, який не прибрано та розкидано коло приватних будинків, що розташовані на прилеглій до дороги теріторії

До кінця збору підписів залишилось:

Станом на 20 вересня петицію підписали 46 осіб з 1000 необхідних.