Реконструкція каналу "Гнілокиш".Встановлення очисних споруд

ЕКОЛОГІЯ

Маштабне екологічне лихо роками прогресує у м.Дніпро.

Містом протікає річка Гнілокиш, довжиною, майже шість кілометрів.
Витікає з озера Одинківка біля житлових масивів Ломівський (колишній Фрунзенський-2) та Лівобережний Амур-Нижньодніпровського району міста. Тече паралельно річці Дніпро, перетинає Донецьке шосе, вулиці Каруни, Вітчизняну, залізничний перегон Придніпровської залізниці Амур — Нижьодніпровськ через прокладені під ними колектори і впадає в Дніпро у парку Сагайдак (колишній Воронцова).

Протягом останніх десятиліть місцеві підприємства та неблагонадійні мешканці зливають у водойму відходи, сміття та забруднюють воду у будь-який інших спосіб. Завдяки накопиченню сміття підтоплюються житлові будівлі місцевих мешканців. Станом на сьогодні річка є каналом для відводу підземних вод, а не побутової каналізації, тож формально не потребує очисних споруд. Таким чином все сміття та отрута безперешкодно потрапляє з р.Гнілокиш прямісінько у р.Дніпро. Будь – який контакт людини з такою водою може коштувати життя.

Тож, шановні депутати, просимо не просто звернути увагу на цю проблему, а терміново усіма важелями запобігти екологічній катастрофі.

Дата створення:

Станом на 16 листопада петицію підписали 109 осіб з 1000 необхідних.