Прохання зберегти Ботанічний сад та Оранжерею. Опалення в Оранжерею, встановлення нової системи поливу.

У нашому місті практично немає видатних пам'яток та облаштованих місць відпочинку городян, а ті що є знаходяться у занедбаному стані. У нас велике та багате місто, але в ньому практично нічого не реставрується і не розвивається, крім торгівельних центрів.
Так, вже багато років не живе, а виживає Ботанічний сад, який при належному утриманні міг би стати гордістю та візитівкою нашого міста.
Цьогоріч Ботанічному саду виповнюється 90 років!
Сад унікальний, в ньому більш ніж 3000 видів рослин, величезна площа в 27,5 гектарів і навіть Оранжерея з великою кількістю рідкісних рослин. Дніпровський ботанічний сад включений до природно-заповідного фонду України. Співробітники саду усіма силами намагаються зберегти його, але саду катастрофічно не вистачає фінансування.
Ботанічний сад - це частина ДНУ, але чомусь університет практично не виділяє кошти для його утримання.
Оранжерея в Ботанічному саду також знаходиться у жалюгідному стані і давно потребує капітального ремонту.
Також в Оранжереї терміново необхідно вирішувати питання з опаленням. Щороку, у зимовий період, в Оранжереї гинуть рослини через відсутність опалення. У сильні холоди співробітники Оранжереї рятують рослини, опалюючи приміщення обігрівачами, подарованими небайдужими відвідувачами. Але це не дуже вдале рішення, тому що такі обігрівачі нагрівають повітря нерівномірно і сильно пересушують його, а це дуже шкідливо для рослин. Але в ситуації, що склалася, це хоч якийсь вихід.
Наближається новий опалювальний сезон, а Оранжерея знову може залишитися без опалення. В Оранжереї просто необхідно зробити автономне опалення, незалежне від централізованого опалення корпусів ДНУ, для того щоб опалювати її своєчасно і повноцінно.
Також в Оранжереї і в самому Ботанічному саду вже давно застаріла і зносилася система поливу рослин - вона також потребує повної заміни та модернізації. Через відсутність нормальної системи поливу в оранжереї всюди стоять ємності з водою (бочки, каструлі, лійки і т.д.), а співробітникам Оранжереї доводиться піднімати важкі лійки та відра з водою на висоту в кілька поверхів, піднімаючись по старим сходам під самий купол, щоб поливати рослини. Така ситуація просто неприпустима і вимагає термінового вирішення.
І останнє, в Оранжерею дуже необхідні нові горщики, оскільки більшість рослин містяться в старих, тісних і вже зіпсованих горщиках. Закупити нові горщики - це ж не велика проблема і вона не вимагає якихось вже непомірно великих вкладень!
Необхідно врятувати Ботсад і зробити його прибутковою пам'яткою Дніпра. Ботанічний сад потрібен городянам!

До кінця збору підписів залишилось:

Станом на 14 листопада петицію підписали 143 особи з 1000 необхідних.