Установка разделительных заграждений на Новом мосту

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

Просьба установить разделительные заграждения посредине Нового моста,чтобы разделяли транспортные потоки двигающиеся в сторону левого берега и в сторону правого берега.Заграждения надо,чтобы машины не могли вылететь на встречную полосу движения.

Вашу електронну петицію щодо встановлення розподільчої огорожі на Центральному мосту розглянуто та опрацьовано Департаментом взаємодії з правоохоронними органами, мобілізаційної та оборонної роботи і з питань надзвичайних ситуацій Дніпропетровської міської ради.
Повідомляємо, що відповідно до дислокації технічних засобів регулювання дорожнього руху, Центральний міст облаштовано всіма необхідними дорожніми знаками та горизонтальною дорожньою розміткою, у тому числі розподільчою подвійною суцільною смугою, а також системою відеонагляду.
Зазначений міст є складною інженерно-транспортною спорудою, на якій заборонено довільно встановлювати пристрої, що створюють додаткове навантаження на конструкцію мосту. Суть питання полягає у тому, що будь-які внесення змін у конструкцію мосту потребує проведення проектних робіт профільними інститутами з містобудування. При цьому, під час розробки проекту, передбачаються вишукувальні та проектні роботи, такі, як визначення коефіцієнтів безпеки, економічного ефекту, стану конструкції, розрахункових зусиль під час постійного навантаження, розтягуючи напруження по стиках блоків і в бетоні тощо. В свою чергу міська рада не є проектною та вишукувальною організацією.
З огляду на вищевикладене, враховуючи, що розгляд порушеного питання входить до компетенції балансоутримувача, а саме міського комунального підприємства «Дніпроавтоміст», вважаємо доцільним доручити зазначеному підприємству звернутися до науково-проектної установи, що здійснювала проектування Центрального мосту та замовити проект на встановлення розподільчої огорожі, а також визначитися з джерелом та обсягами фінансування проектних і будівельних робіт.