Створення звітності про роботу Жилсервісів та врегулювання іх праці

ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНЕ ГОСПОДАРСТВО

Добрий день!.
Хочу звернутися до людей, комунальних сервісів та Дніпровської міської ради з дуже важливою петицією.

Кожний місяць жителі багатоквартирних будинків вносять плату до Жилсервісів. На сьогоднішній день вона становить близько 150 грн. за одну прописану людину. Тобто, це мінімум 300 грн. за родину (чоловік-дружина) та 18-20 000 грн. з будинку (5 поверхів). До відома: плата за сміття та домофони збирається окремо.

Наша сім'я витрачає приблизно 350 грн. на комунальні послуги, та стільки ж на всі ці сервіси. А це можно взагалі порівнювати? Жити у квартирі з водою, світлом та газом і платити 350 грн. (без опалювання) чи платити тіж самі гроші за облущений, холодний під'їзд без нормальних вікон, який зовсім не прибирається? Та ще з постійним сморідом від аварійної каналізації.

До чого я все це кажу? Привожу приклад.

Ми проживаємо за адресою Повітрофлотська 4.
За більш, ніж 2 роки я не побачила жодної зміни, крім прибирання подвірья двірником. Жодної. Ні лампочки на під'їздах, ні фарбування дверей, ні ремонту лав. Зовсім нічого.

Наші мешканці власними силами ремонтували сходи до під'їзду, фарбували вхідні двері, встановлювали нові лави, засипали щебнем доріжки. Та ми не можемо все робити самі.

За кошти, що ми платимо кожного місяця можно відремонтувати під'їзди (фарбування, побілення, встановлення нових вікон, заміна поштових скриньок та інше).

А дорога перед будинком, а каналізація. Вона взагалі в аварійному стані.
Та ще й будинок потерпає від нашества мишей!

Ми писали всім. Запрошували депутатів. Але ніхто ніщо не зробив.

Та це приклад тільки нашого будинку. А скільки таких, як ми по місту? Скільки людей змушені платити комунальним сервісам за повітря. А потім вони дивуються, чому така заборгованність за Жилсервіси. Тому, що вони нічого не роблять.

Я пропоную зробити звітність, котра хоча б раз у квартал показувала, що зробив Жилсервіс за зібрані кошти у будинку та на території. Люди повинні бачити на власні очі конкретні дії, а не обіцянки у повітря.

Ще я пропоную, щоб кожний квартал у жильців була можливість вирішити, що саме потрібно ремонтувати. Так буде правильно. Ми будемо розуміти, на що витрачаються кошти.

Люди, якщо у вас така ж проблема, якщо ваш будинок знаходить в жахливому стані, а ви потерпаєте від великих щомісячних платіжок, які йдуть у кармани робітникам Жилсервісів, то підпишіть будь-ласка петицію та поділіться нею зі знайомими та близькими.

Ми маємо щось зробити!

До кінця збору підписів залишилось:

Станом на 29 березня петицію підписали 162 особи з 1000 необхідних.