Перейменувати топоніми, названі на честь міст та суб'єктів Російської Федерації

ІНШІ

Два роки тому, від початку вторгнення російських військ на Схід України, Дніпропетровська область стала центром відродження національної свідомості, ідентичності та патріотизму на Сході і Півдні України, а місто Дніпро – форпостом незалежності, суверенітету та територіальної цілісності нашої держави.

При цьому, у Дніпрі досі залишається близько 80 топонімів, назви яких пов'язані з містами та суб’єктами Російської Федерації, у тому числі, з тими, на території яких дислокуються військові підрозділи, що брали участь в окупації окремих районів Луганської та Донецької областей, а також у боях проти Збройних Сил України.

Ці топоніми не мають жодного відношення до історії міста та України загалом, а їх подальше існування на топонімічній карті нашої держави є ганебним, принизливим та позбавленим здорового глузду у контексті агресивної політики Російської Федерації, а також наругою над пам’яттю загиблих учасників АТО, зокрема й наших земляків, вихідців із Дніпра.

Враховуючи це, вважаю за необхідне перейменувати зазначені вище об’єкти топоніміки, а також бульвар Катеринославський, вулицю Новомосковську та провулок Новомосковський.

Закликаю керівництво міста та депутатський корпус міської ради продемонструвати свою свідому громадянську та державницьку позицію і підтримати дану ініціативу.

P.S. Перелік топонімів, названих на честь міст та суб’єктів Російської Федерації, а також пов’язаних з ними військових підрозділів РФ, що беруть участь у війні на Сході України:

1. вул. Іванівська – 98-а повітряно-десантна дивізія (Іваново)

2. вул. Кабардинська – 346-а окрема бригада спецпризначення (Кабардино-Балкарія)

3. оз. Московське, пров. Московський – Дивізіони 275-го самохідного артилерійського полку 4-ї окремої танкової бригади (Наро-Фомінськ, Московська область), 45-а окрема бригада спецпризначення повітряно-десантних військ (Кубинка, Московська область), ВВ МВС Росії у місті Електрогорську (Електрогорськ, Московська область)

4. вул. Мурманська – 200-а окрема мотострілецька бригада берегових військ Північного флоту ВМФ РФ (Печенга, Мурманська область), 61-а бригада морської піхоти берегових військ Північного флоту ВМФ РФ (Мурманськ)

5. вул. Нижньогородська – 9-а окрема мотострілецька бригада (Нижній Новгород), 6-а окрема танкова бригада (Муліно, Нижньогородська область), Дивізіон РСЗВ «Ураган» зі складу 288-ї артилерійської бригади (Муліно, Нижньогородська область)

6. вул. Новоросійська – 247-й десантно-штурмовий полк 7-ї десантно-штурмової дивізії (Новоросійськ), 7-а гвардійська десантно-штурмова (гірська) дивізія (Новоросійськ)

7. вул. Новосибірська – 24-а окрема бригада спецпризначення (Новосибірськ), 32-а окрема мотострілецька бригада (Шилово, Новосибірська область), 74-а окрема мотострілецька бригада (Юрга, Новосибірська область)

8. вул. Оренбурзька – 21-а окрема мотострілецька бригада (Тоцьке, Оренбурзька область), 385-а артилерійська бригада (Тоцьке, Оренбурзька область)

9. вул. Псковська – 2-а окрема бригада спецпризначення (Псков), 76-а десантно-штурмова дивізія, 104 полк (Псков)

10. вул. Ростовська, пров. Ростовський, туп. Ростовський – 22-а окрема бригада спецпризначення (Аксай, Ростовська область), 474-ий окремий автомобільний батальйон важких тягачів (Міллерово, Ростовська область), 51-ий корпус ППО, 338-ий радіотехнічний полк (Ростов-на-Дону)

11. вул. Смоленська – 82-а окрема радіотехнічна бригада спеціального призначення (Вязьма, Смоленська область)

12. вул. Ставропольська – 25-ий окремий полк спецпризначення (Ставрополь), 205-а мотострілецька козача бригада (Будьонновськ, Ставропольський край), Зведена рота зі складу 78-ї окремої бригади матеріально-технічного забезпечення (Будьонновськ, Ставропольський край), 66-а Одеська бригада керування (Ставрополь, Ставропольський край)

13. вул. Тамбовська – 16-а окрема бригада спецпризначення ГРУ ГШ МО РФ (Тамбов)

14. вул. Челябінська – 7-а окрема танкова бригада (Чебаркуль, Челябінська область)

Дата створення:

Станом на 16 липня петицію підписали 74 особи з 900 необхідних.