Про відставку заступника міського голови Дніпра Світлани Єпіфанцевої

ІНШІ

Причини:

1.Через антиукраїнські висловлювання і порушення етики держслужбовця, що проявилося у публічно засвідченому зневажанні державного гімну України та патріотичного вітання "Слава Україні - Героям Слава!", а також висловленні співчуттів з приводі смерті ліквідованого російського наймита "мотороли" - окупанта, ката і вбивці українців, в тому числі 15 військовополонених, серед яких був і оборонець Донецького аеропорту, Герой України Ігор Броневицький.

2. У зв'язку із журналістським розслідуванням у програмі "Гроші" на 1+1 від 21 листопада, в якому глядачі дізналися про кримінальну біографію чоловіка Єпіфанцевої - Євгена Таранова.

Призначена мером Борисом Філатовим своєю заступницею С.В. Єпіфанцева шокувала громадськість двома своїми кричущими, ганебними дописами (скриншоти додаються).

В одному заступник міського голови щиросердно пожаліла ліквідованого «моторолу» - ворога України, російського найманця, терориста, бандита, ката і вбивцю українців, який сам визнав, що власноруч стратив 15 українських військовополонених, в тому числі «Кіборга» Ігоря Брановицького. А Єпіфанцевій його шкода. Цитую допис заступниці мера:

«А мне его ЖАЛКО. Он тоже был сыном, отцом, мужем» і трохи згодом: «Мне все равно всех жалко и даже его».

Такі зворушливо теплі відгуки відносно вбивці українців високопосадовиця дозволяє у своєму Фейсбуку під час російсько-української війни, коли рускій окупант продовжує топтати загарбану українську землю.

В іншому написала, що будучи прихожанкою московського патріархату, не кладе руку на серце, коли звучить гімн України і не кричить "Героям слава":

"Да, я прихожанка УПЦ МП. Да, я не кладу руку на сердце, когда звучит гимн Украины. Да, я не кричу "Героям слава".

У цих словах – зневага до гімну, бо чужий він її серцю. А це ж один з найголовніших атрибутів, символів держави. Як таке може дозволити собі високо посадовець?

Так само вона не соромиться публічно признаватися у своєму несприйнятті священного для всіх українців вітання: «Слава Україні! – Героям Слава!».

Невже б оті жалості до «мотороли» і зневага до гімну та українських героїв сподобалися б тим, хто зараз боронить Україну на фронті, щоденно, щохвилинно ризикуючи життям? Хіба вони захищають рідну землю заради таких, як Єпіфанцева? Її слова звучать пострілами в спину нашим солдатам!

В той час як Україна оплакує своїх синів і люди встановлюють їм пам'ятники й меморіальні дошки, Єпіфанцева не проти того, аби так само був увіковічений і "моторола".

Не менш важливою причиною для відставки високосадовиці є розказані журналістами "1+1" шокуючі подробиці кримінальної біографії чоловіка С.В. Єпіфанцевої - Євгена Таранова.

Зокрема у сюжеті йшлося про те, що Таранов є:

- дніпропетровським кримінальним авторитетом, який відсидів 13 років за бандитизм, залякування, рекет і ритуальні вбивства з відрізаними вухами та виколотими очима, скоєними злочинним угрупуванням, яке він очолював;
- "тітушководом" під час Революції Гідності, причетним до звірячого розгону дніпропетровського Майдану та організації замаху на чинного народного депутата Віталія Купрія, про що останній сам розповідає в репортажі;
- наближеним нині до мера Б.А. Філатова і відповідальним (неофіційно) за його особисту охорону та загалом силовий блок у мерії.

Єпіфанцева займає високу посаду в мерії, є державним службовцем, а причетність її чоловіка до кримінального світу може впливати на її діяльність та завдавати чималої шкоди територіальній громаді міста, не кажучи вже про підрив морального авторитету міської влади.

Дата створення:

Станом на 23 квітня петицію підписали 126 осіб з 1000 необхідних.