Проведення громадських слухань з питання транспортної мережі міста Дніпра та цін на проїзд

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

19 грудня 2017 року директором департаменту транспорту і транспортної інфраструктури Дніпровської міської ради Ігорем Маковцевим було підписано з перевізниками міста меморандум про співпрацю, який передбачає зміни в транспортній мережі міста, зокрема, ліквідацію 33 маршрутів як дублюючих та стабілізацію тарифів на проїзд в громадському транспорті на існуючому рівні.
В зв'язку з тим, що частина цих маршрутів не мають аналогів і їх ліквідація може створити великі незручності для жителів міста, та в зв’язку з непрозорим механізмом підняття тарифів на проїзд просимо:

1) На офіційному Інтернет-порталі Дніпровської міської ради опублікувати документи, на підставі яких готувалися зміни до транспортної мережі міста;

2) На офіційному Інтернет-порталі Дніпровської міської ради по всіх маршрутах оприлюднити розрахунки перевізників на підняття тарифу на проїзд пасажирів, які надавалися департаменту транспорту та транспортної інфраструктури. Зокрема, розрахунки на останні три підняття тарифів на проїзд, а саме: до 5 гривень, до 6 гривень та до 7 грн.;

3) Провести публічні обговорення транспортної мережі міста в порядку ст. 20 Статуту територіальної громади міста Дніпра;

4) За результатами публічних обговорень та у відповідності із ст. 6, 7 Закону України «Про автомобільний транспорт» затвердити рішенням виконавчого комітету Дніпровської міської ради мережу міських маршрутів загального користування;

5) Відповідно до ч. 1 ст. 44 Закону України «Про автомобільний транспорт» провести конкурс з перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування у м. Дніпрі.

Робоча група розглянула електронну петицію «Про проведення громадських слухань з питання транспортної мережі міста Дніпра та цін на проїзд» згідно з чинним законодавством України.
За результатами засідання, члени робочої групи рекомендували міському голові винести розгляд даної петиції на найближче засідання виконавчого комітету Дніпровської міської ради. А також дати доручення директору транспорту та транспортної інфраструктури Дніпровської міської ради Маковцеву І. І. підготувати доповідь стосовно даної петиції.