Прибудова спортивної зали до основного корпусу Вальдорфської школи

ОСВІТА

Прибудова спортивної зали до основного корпусу Вальдорфської школи

Учні КЗО «НВК «Вальдорфська середня загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів-дитячий садок» Дніпровської міської ради не мають можливості повноцінно займатися розвитком свого фізичного здоров`я, бо в школі відсутня спортивна зала та наразі уроки з фізкультури відбуваються у непристосованому приміщенні – фойє школи.

Школа існує та успішно працює понад 20 років, з 2001 року є базовим закладом Всеукраїнського експерименту «Розвиток вальдорфської педагогіки в Україні» з розробки та апробації моделі школи нового типу.
Школа користується вагомим авторитетом серед вальдорфської спільноти країни.

Щомісяця школу відвідують для обміну досвідом вальдорфські педагоги з інших країн. Цього року, у червні, в школі відбуватиметься Східноєвропейська конференція вчителів старшої школи.

Школою пройдений значний шлях для побудови спортивної зали. Вперше проектно-кошторисна документація на прибудову спортивної зали до основного корпусу школи була виконана у 2011 році за кошти іноземних спонсорів, але, на жаль, гроші з міського бюджету не були виділені на саму добудову, і сам проект через 3 роки втратив свою актуальність.

У 2015 році була вже вдруге виконана проектно-кошторисна документація на добудову спортивної зали за бюджетні кошти в розмірі 579 454 грн. при загальній вартості будівництва 11 373 847 грн.
Але цього року строк дії експертизи на проект закінчується, і, якщо на спортивну залу не будуть виділені кошти, то документація знов втратить чинність!

У зв`язку з цим просимо Дніпровську міську раду:
1. Включити будівництво об`єкта “Прибудова спортивної зали до Вальдорфської середньої загальноосвітньої школи” у Програму економічного і соціального розвитку міста на 2018 рік.
2. На найближчій сесії міської ради виділити в міському бюджеті кошти на будівництво об`єкта “Прибудова спортивної зали до Вальдорфської середньої загальноосвітньої школи” у необхідному розмірі.

Робоча група розглянула електронну петицію «Про прибудову спортивної зали до основного корпусу Комунального закладу освіти «Навчально-виховний комплекс «Вальдорфська середня загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів - дитячий садок» Дніпровської міської ради» згідно з чинним законодавством України.
За результатами засідання, члени робочої групи рекомендували міському голові дати доручення голові постійної комісії міської ради з питань бюджету, фінансів та місцевого самоврядування Хмельникову А. О. винести розгляд цього питання на найближче засідання комісії з метою визначення можливості перерозподілу та виділення коштів для реалізації даної петиції.