Залишити бюджетне фінансування музичних та художніх шкіл

СІМ’Я, МОЛОДЬ, ДІТИ

Міському голові м. Дніпро
Філатову Б.А.
громадян м. Дніпро

Шановний Борисе Альбертовичу!
Нам відомо, що з вересня 2018 р. міська влада збирається підвищити у кілька разів оплату за навчання у музичних школах міста, довівши вартість до 1200-1500 грн. на місяць. Таке зростання буде непомірним тягарем для переважної більшості родин, і батьки навряд чи зможуть платити за музичну освіту своїх дітей.
Це призведе до того, що діти залишать навчання і поповнять лави своїх ровесників, які в кращому випадку марнують час на вулиці або сидять перед комп’ютерами, а в гіршому – приєднаються до неблагополучних компаній. Від такої фінансової «оптимізації» постраждають і високопрофесійні вчителі музики, які, залишившись без роботи, поїдуть шукати заробітків до інших країн і вчитимуть вже не наших дітей.
Зверніть, будь ласка, увагу, Борисе Альбертовичу, на те, що діти, які ходять до музичної школи, не дивлячись на свій маленький вік, мають звичку щоденно працювати над собою, вміють долати перешкоди і дарувати радість своїми музичними виступами. Ці вміння впродовж різних часів були важливими у формуванні духовного підґрунтя країни. Непомірно високе підвищення оплати за музику спричинить не лише маленькі трагедії в житті дітей, які обірвуть свій музичний розвиток, і вчителів, які втратять роботу, а й обернеться втратою для культури і духовного рівня нашого міста і країни.
Тож, ми звертаємось до Вас, шановний Борисе Альбертовичу, з проханням розглянути ситуацію з музичними школами й не допустити надмірного збільшення оплати за навчання в музичних школах нашого міста.
28 квітня 2018 р.

Робоча група розглянула електронну петицію «Про збереження бюджетного фінансування музичних та художніх шкіл» згідно з чинним законодавством України.
Інформуємо Вас, що фінансування музичних та художніх шкіл залишається бюджетним і є в розмірі, запланованому на 2018 рік. Наразі, оплата за навчання підвищилась до 210 грн/міс у музичних школах та до 300 грн/міс у художніх школах відповідно.