+ ще 172 громади!

Заборонити незаконне відчудження землі 10 школи м. Дніпро та незаконну забудову шкільної території.

СІМ’Я, МОЛОДЬ, ДІТИ

Шановний Борисе Альбертовичу!
Ми - батьки теперішніх і майбутніх учнів КЗО Середньої загальноосвітньої школи №10 “ім. І. І. Манжури” ДМР, яка розташована за адресою: вул. Бригадна, 10, Соборного району, звертаємося до Вас за допомогою у вирішенні питання щодо незаконних забудівель у нашому місті, зокрема, на території нашої школи.
Ми просимо Вас розібратися у питаннях законності відчудження та приватизації будівель школи та шкільної території, будівництва житлового комплексу на території школи, а саме:
- щодо надання дозволів на відчудження та перехід у приватну власність шкільних будівель, що суперечить Закону України «Про освіту» і позбавляє можливості дітей проводити уроки в приміщеннях, спеціально для цього передбачених;
- щодо бездіяльності департаменту освіти міста, який своєчасно не зробив кроків для оформлення земельної ділянки, що могло запобігти незаконній приватизації і посяганню на територію школи;
- щодо надання дозволів на розробку проектів землеустрою та відведення земельної ділянки школи ТОВ «Промпоставка – А»;
- щодо дотримання державних будівельних норм при проектуванні об’єкту, що в даному випадку прямо суперечить Закону України «Про затвердження Державних санітарних правил планування та забудови населенних пунктів»;
- щодо знищення на початку травня 2018 року більш ніж 80 багаторічних, а також нещодавно висаджених дітьми дерев на території школи;
- щодо діяльності або бездіяльності представників профільних департаментів та управлінь міської ради, інших державних органів, які повинні захищати інтереси територіальної громади міста, особливо інтереси дітей, а не надавати сумнівні дозволи на будівництво житлового комплексу на територіях наших шкіл;
- надати доручення профільним департаментам та управлінням міської ради підготувати відповідні проекти рішень міської ради та виконавчого комітету міської ради, які би дали змогу зупинити будівництво та повернути земельну ділянку та будівлі школи територіальній громаді міста.

Наша школа — ЗАГАЛЬНООСВІТНЯ УКРАЇНСЬКА ШКОЛА, яка має можливість забезпечити потреби “простих” пересічних українців саме у загальній освіті на українській мові.
З 2009 року СЗШ №10 ім. І. І. Манжури РОЗБУДОВАНО ІНКЛЮЗИВНУ ОСВІТУ, для дітей з особливими здібностями.
Сучасний простір в школі для дітей з інклюзивними потребами — це медіатеки, де діти можуть відпочити, поспілкуватися з друзями, почитати книги або просто посидіти в інтернеті. Наша школа МАЄ ДВІ саме такі МЕДІАТЕКИ.
Саме нашу школу у серпні 2017 року відвідала Марина Анатоліївна Порошенко, яка високо оцінила рівень школи.
В школі діє гурток з занять по баскетболу, в якому діти отримують задоволення від цього виду спорту. Саме наша школа наразі стала фіналістом змагань по місту. Зауважимо, що Ви особисто 1 вересня 2017 року відкривали новий спортивний майданчик, який діти чекали, та з таким же захопленням проводять на ньому уроки фізичного навчання, шкільні змагання та вільні хвилини.
Більш того, наша школа — це СІМЕЙНА ШКОЛА! Де всі один одного знають — в буквальному сенсі цього слова. Це школа, в яку діти йдуть, та повертаються з гарним настроєм. Це той дім, де з кожним учнем педагоги поводять себе, як із власною дитиною!!! Таких шкіл в нашому суспільстві дуже мало!
Але на поточний час, усі ці досягнення опинилися під загрозою! Тому що на території школи збираються збудувати 23-поверховий житловий комплекс практично впритул до будівлі школи. Хочемо наголосити, що школа була побудована в 50-х роках, а отже, у разі будівництва цієї багатоповерхівки будівля школи не витримає - фасад, елементи та обладнання школи будуть руйнуватися. Життя і здоров'я дітей може наражатися на небезпеку в зв'язку з тим, що вчитися доведеться фактично на території будівельного майданчика.
На даний час на значній частині території школи під корінь спиляні майже усі дерева!
Майстерні, замість яких планується новобудова, забрані у школи у приватну власність у сумнівний спосіб, і вже зареєстровані за іншою адресою:
вул. Героїв Крут, 18 Д, а не за адресою: вул. Бригадна, 10.

Шановний, Борисе Альбертовичу, на території шкільних майстерень, які не зрозумілим чином стали приватною власністю, планувалося в майбутньому облаштування різних за напрямками спортивних гуртків та секцій (за можливістю для дітей з інклюзивними потребами), гуртків для рукоділля та мистецтва, не виключаючи навіть можливості створення садку для дошкільнят (коли не всім вистачає місць у дитячих садах).
Адже саме в дошкільних загальноосвітніх, мистецьких та спортивних закладах освіти формується важлива частина особистості дитини. А отже, вкрай необхідно створити належні умови, за яких дитина буде розвиватися у патріотичному, музичному, спортивному та інших напрямках. На даний час є велика потреба саме в облаштуванні гуртків та секцій, на території шкільних майстерень, оскільки діти нашого району повинні займатися розвитком свого здоров’я. А якщо не займатися поліпшенням умов дитячої творчості, це призведе до того, що діти, в кращому випадку будуть марнувати свій час, а в гіршому — приєднаються до неблагополучних компаній!!
Будівництво житлового комплексу безпосередньо на території школи негативно вплине на наших дітей, особливо на дітей з особливими освітніми потребами.

Сподіваємося на Ваше небайдуже ставлення до мешканців нашого міста, розуміння та підтримку нашого майбутнього - дітей!
Просимо негайно втрутитися в цю скандальну ситуацію, яка несе майнові соціальні та морально-етичні збитки нашій громаді, та, безсумнівно, негативно вплине на імідж нашого міста, коли ситуація досягне всеукраїнського розголосу.

Робоча група розглянула електронну петицію «Про заборону незаконного відчуження землі 10 школи у м. Дніпро та незаконну забудову шкільної території» згідно з чинним законодавством України.
За результатами засідання, члени робочої групи рекомендували міському голові наступне:
1. доручити директору департаменту правового забезпечення Дніпровської міської ради Павлову А. Г. надати відповідь автору петиції Саляєву М.Г.;
2. доручити заступнику міського голови Сидоренко О. М. організувати громадські слухання з приводу зазначеного питання;
3. не розглядати на черговій сесії міської ради питання щодо відведення земельної ділянки 10 школи під забудову до проведення громадських слухань.