Прийом безготівкових платежів за проїзд у маршрутних таксі міста

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

Система прийому безготівкових платежів за проїзд міським електротранспортом в адресу КП "ДЕТ" обійшлась бюджету міста у 0,00 грн (Нуль грн. 00 коп). Тому для запровадження подібної системи для маршрутних таксі потрібна тільки воля Дніпровської міської ради!
Вимагаємо зобов'язати перевізників маршрутних таксі міста до прийому безготівкових платежів за проїзд за тим самим принципом, що й КП "ДЕТ". Тобто у співпраці із ПАТ "КБ "Приватбанк", за допомогою QR-коду та мобільного додатку Приват24.
Реалізація системи прийому безготівкових платежів за проїзд у маршрутних таксі міста забезпечить:
- повний і достовірний облік пасажиропотоку в маршрутних таксі;
- повний і достовірний облік доходів перевізників;
- більш прозоре та зважене ціноутворення на проїзд маршрутними таксі;
- мінімізацію корупційних ризиків в сфері пасажирських перевезень маршрутними таксі міста;
- високий стимул перевізників до дотримання своїх обов'язків перед громадою міста;
- контроль за дотриманням чинного законодавства в сфері пасажирських перевезень, в тому числі КОНТРОЛЬ за перевезенням пасажирів пільгових категорій;
- контроль за легальністю роботи автомобілів на міських маршрутах маршрутних таксі.

Робоча група розглянула електронну петицію згідно з чинним законодавством України.
На цей час система оплати проїзду електронним квитком у міському пасажирському транспорті знаходиться на стадії запровадження Дніпровською міською радою. Цю систему планується ввести в експлуатацію протягом 2019 року. Тому за результатами засідання члени робочої групи рекомендували дати доручення департаменту транспорту та транспортної інфраструктури Дніпровської міської ради підготувати проект рішення міської ради про звернення до перевізників на міських автобусних маршрутах загального користування з рекомендацією встановити у транспортних засобах електронні пристрої оплати проїзду за допомогою QR-коду або запровадити інші безготівкові оплати. Цей проект внести на розгляд сесії міської ради.