Новий аеропорт у Дніпрі

Зараз ведуться дискусії щодо того ,де повинен знаходитись новий аеропорт-у Солоному чи на місті старого аеропорту.
Вважаю що новий аеропорт повинен бути споруджений на місці старого після будівництва нової злітної смуги.
Так само як це робиться наприклад у Запоріжжі.Таке мільйонне місто як Дніпро повинно мати новий аеропорт у комфортній близькості від міста.Це буде найкращим подарунком для усіх мешканців нашого міста!

Робоча група розглянула електронну петицію згідно з чинним законодавством України.
За результатами засідання члени робочої групи рекомендували відмовити у внесенні електронної петиції на розгляд сесії міської ради.
Відповідно до Положення про Державну авіаційну службу України, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 08.10.2014 № 520, Державна авіаційна служба (далі – Державіаслужба) є центральним органом виконавчої влади, діяльність якого спрямовується і координується Кабінетом Міністрів України через Міністра інфраструктури України, який реалізує державну політику у сфері цивільної авіації та використання повітряного простору України, та є уповноваженим органом з питань цивільної авіації. Саме Державіаслужба погоджує місця розташування або розширення аеропорту (аеродрому).
Додатково повідомляємо, що у порядку ст. 231 Закону України «Про звернення громадян» на офіційному веб-сайті Дніпровської міської ради 26.06.2018 було розміщено електронну петицію про виділення коштів на будівництво нового аеропорту в м. Дніпрі, яка набрала необхідну для її розгляду кількість підписів. Автор вищезазначеної електронної петиції підтримав прагнення Дніпровського міського голови Філатова Бориса Альбертовича щодо будівництва нового аеропорту та пропонував звернутися до Кабінету Міністрів України з проханням про виділення коштів з державного бюджету. Рішенням Дніпровської міської ради від 19.09.2018 № 84/35 було прийнято звернення депутатів Дніпровської міської ради VII скликання до Кабінету Міністрів України стосовно виділення коштів з державного бюджету для будівництва злітно-посадкової смуги у м. Дніпрі.
Також у порядку ст. 231 Закону України «Про звернення громадян» на веб-сайті Офіційного інтернет-представництва Президента України 27.09.2018 було розміщено електронну петицію №22/047048-еп про здійснення фінансування з державного бюджету реконструкції та модернізації діючої чи будівництва нової злітно-посадкової смуги аеропорту у м. Дніпро, яка набрала необхідну для її розгляду кількість підписів. За результатами розгляду вищезазначеної петиції Президент України звернувся до Прем’єр-міністра України з проханням забезпечити опрацювання петиції та вирішення питання залучення додаткових коштів з метою своєчасного та у повному обсязі фінансування реалізації проекту із розвитку авіаційного сполучення Дніпропетровської області.