+ ще 163 громади!

Дніпру – вулицю імені Степана Бандери!

ІНШІ

Шановні депутати Дніпровської міської ради!

Закликаємо вас прийняти рішення про перейменування вулиці, названої на честь Отто Шмідта, на вулицю Степана Бандери (проект рішення додається)!
Як відомо, Отто Шмідт був тісно пов’язаний із тоталітарним комуністичним режимом. У той же час, топоніміка Дніпра – міста, яке у 2014-му році прийняло на себе роль центру супротиву на південному сході України, - на жаль, і досі не знаходить гідне місце для одного із лідерів українських національно-визвольних змагань XX століття.
І це при тому, що Степан Бандера уже давно офіційно вважається учасником боротьби за Незалежність України та разом з іншими героями ОУН-УПА вшановується і в президентських указах, і в законодавчих актах.
Символічним є те, що у перший день майбутнього року – 1 січня 2019-го – вся Україна буде широко відзначати 110-ту річницю від Дня народження Степана Бандери.
Також нагадаємо, що саме у Дніпрі діяло найбільш розгалужене на центрально-східній Україні бандерівське підпілля, яке вело боротьбу з нацистськими окупантами.

Додаток:
Про перейменування вулиці Шмідта на вулицю Степана Бандери
Керуючись законами України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про географічні назви», на виконання Указу Президента України від 28.01.2010 № 75/2010 «Про вшанування учасників боротьби за незалежність України у XX столітті», визнаючи видатну роль Степана Андрійовича Бандери у боротьбі за незалежність України у ХХ столітті, з метою увічнення його пам’яті до 110-річного ювілею від Дня народження, на виконання електронної петиції від ____ № _____ міська рада

В И Р І Ш И Л А:

1. Вулицю Шмідта у місті Дніпрі перейменувати на вулицю Степана Бандери.
2. Головному архітектурно-планувальному управлінню департаменту по роботі з активами Дніпровської міської ради внести необхідні зміни до містобудівного кадастру, геофондів та Адресного плану міста.
3. Контроль за виконанням цього рішення покласти на секретаря міської ради Санжару О.О. та голову постійної комісії міської ради з питань архітектури, містобудування та земельних відносин Кривошеєва Є.В.

Міський голова Б. А. Філатов

До кінця збору підписів залишилось:

Станом на 21 січня петицію підписали 750 осіб з 1000 необхідних.