Запустити тролейбус спрямуванням: ж.м.Західний - ж.д.Вокзал - ж.м.Перемога 6

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

Зважаючи на замкнутість та віддаленість ж.м.Західний, мешканці масиву просять запустити громадський транспорт спрямуванням від ж.м.Західний через ж.д. Вокзал до ж.м. Перемога 6. Ця потреба виникла через монополізацію ринку транспорту, саме відносно виїзду з масиву перевізниками приватних маршрутних засобів № 86 та 118. В годину пік дуже важко виїхати з масиву, а в непогоду неможливо взагалі. Є трамвай № 5, який ходить рідко, і при поломці рух трамваїв зупиняється взагалі. Аналоги в місті є. Приватні маршрути брудні, водії не беруть пільговиків, не вміють розмовляти з пасажирами, не дотримуються правил зупинок на дорозі та і стан автівок дуже не покоїть. Тролейбуси запущені на Парус, на ж.м.Сокол та на ж.м. Північний.

Робоча група розглянула електронну петицію згідно з чинним законодавством України.
За результатами засідання члени робочої групи відмовили у внесенні електронної петиції на розгляд сесії міської ради.
Відповідно до вимог п. 2.22 Інструкції з улаштування та експлуатації залізничних переїздів, затвердженої наказом Міністерства транспорту та зв’язку України від 26.01.2007 № 54 (далі – Інструкція), не допускається відкриття трамвайного і тролейбусного руху на переїздах, що експлуатуються. На маршруті від ж/м Західний до ж/м Перемоги розташовано два діючі залізничні переїзди: перший перетинає вул. Деземівську, другий – просп. Сергія Нігояна.
Відповідно до вимог Правил експлуатації трамвая та тролейбуса, затверджених наказом Державного комітету України по житлово-комунальному господарству від 10.12.1996 № 103 (далі – Правила), ширина проїжджої частини вулиць та доріг, на яких дозволено рух тролейбусів, повинна бути не менше 10,5 метрів, без урахування площі розміщення опор та облаштування пішохідних доріжок у обох напрямках. Вулиця Деземівська по всій протяжності (1,6 км) має ширину всього 8 метрів та дві полоси руху (по одній у кожному напрямку), що не дозволяє безпечної експлуатації громадського транспорту великої місткості (довжиною рухомого складу від 12 метрів), а саме тролейбусу.
Ураховуючи вищезазначене, будівництво нової тролейбусної лінії від ж/м Західний до ж/м Перемоги через пл. Вокзальну не уявляється можливим, адже суперечить чинному законодавству України. Інфраструктурна система вулиць не передбачає улаштування вищезазначеної тролейбусної лінії.