Про передачу ДП "Солевиварювальний Дрогобицький завод" у комунальну власність Дрогобича

ПРОМИСЛОВІСТЬ ТА ПІДПРИЄМНИЦТВО

Ми просимо Дрогобицьку міську раду вчинити усі необхідні дії щодо передачі ДП "Солевиварювальний Дрогобицький завод" у комунальну власність Дрогобича.
Зараз підприємство є державною власністю та згідно постанови Кабінету Міністрів України (від 12 травня 2015 р. N 271) внесено до переліку підприємств, що підлягають приватизації у 2015-2017 роках.
Що ми розуміємо під "вчинити усі необхідні дії": звернутися з офіційними листами щодо передачі п-ства, створити робочу групу, можливо, звернутися до Президента тощо, продумати законний механізм такої передачі та зробити все, що в силах міської влади. Також залучити до цього процесу громаду, яка підтримає таке починання, ЗМІ та Народного депутата від нашого виборчого округу.
Вважаємо, що збереження заводу (в комунальній власності) має для Дрогобича статегічне значення, адже солеварня це символічне для кожного Дрогобичанина місце. Без солеварні Дрогобич втратить свою ідентичність, а загроза втрати існує!!!!

Шановний Олег Іванович, 24 листопада 2016 року під час пленарного засідання чергової ХV сесії міської ради прийнято рішення № 454 (http://drohobych-rada.gov.ua/454-rishennya-sesiyi-drogobytskoyi-miskoyi-rady-pro-zvernennya-shhodo-nedopushhennya-pryvatyzatsiyi-dp-solevyvaryuvalnyj-drogobytskyj-zavod/), яким Дрогобицька міська рада звернулася до Прем’єр-Міністра України про недопущення приватизації Державного підприємства “Солевиварювальний Дрогобицький завод”, код ЄРДПОУ – 38831368 (звернення додається).
Крім цього, питання про недопущення приватизації нашого сільзаводу перебуває на постійному контролі Дрогобицького міського голови та Народного депутата України Б.Матківського.
7 лютого 2017 року під головуванням заступника міського голови з гуманітарних та соціальних питань Василя Качмара відбулося чергове засідання ради культури. На порядок денний поставлено, зокрема, питання збереження пам’ятки архітектури місцевого значення “Комплекс споруд Дрогобицького солевиварювального заводу”. У засіданні взяли участь радник міського голови з гуманітарних питань Олег Дукас, директор Дрогобицького солевиварювального заводу Дмитро Ковальов, головний бухгалтер цбого підприємства Ольга Чайка, депутат Дрогобицької міської ради, голова Координаційної Ради Блоку національно-демократичних сил Дрогобиччини Роман Курчик, громадський активіст Богдан Гринчишин, керівники установ та закладів культури міст Дрогобича і Стебника, їх заступники та керівники відділів.
Василь Качмар наголосив, що необхідно знати державну позицію та запропонував створити робочу групу, яка підготує стратегічний (покроковий) план збереження пам’ятки архітектури місцевого значення “Комплекс споруд Дрогобицького солевиварювального заводу” і “триматиме руку на пульсі”. Олегу Дукасу запропоновано підготувати розпорядження міського голови щодо складу цієї робочої групи. Від відділу культури та мистецтв запропоновані кандидатури: О. Яводчака – начальника відділу, Г. Луцької- головного спеціаліста з питань охорони культурної спадщини, А. Гладун – директора музею “Дрогобиччина”, В. Пограничного – завідуючого відділом природи. Від ради культури також поступила пропозиція щодо накладення мораторію на землю підприємства, оскільки вона є власністю територіальної громади міста.

Додаток: на 1 арк.