+ ще 163 громади!

Створити сквер "Садиба родини Коссаків" , виготовити облікову документацію на цей об'єкт культурної спадщини

Просимо взяти на облік як об'єкт історії місце розташування історичної садиби родини Коссаків (між будинками 70 та 76 на вулиці Лесі Українки у м. Дрогобичі). Згідно визначених Законом України "Про охорону культурної спадщини" повноважень, наданих органам місцевого самоврядування, просимо :
1 Забезпечити виготовлення облікової документації на цей об'єкт культурної спадщини і подати його на занесення до Державного реєстру нерухомих пам'яток України.
2 З метою збереження пам'ятного місця, зелених насаджень, покращення благоустрою міста, формування історичної національної пам'яті (19 березня 2019 р. виповнюється 80 років від героїчної загибелі члена УВО та ОУН Зенона Коссака в боях за Карпатську Україну) просимо створити сквер "Садиба родини Коссаків" на земельній ділянці орієнтовно площею 400 кв. м. позаду пам'ятного знаку на вул. Л.Українки.

Оприлюднення відповіді не пізніше:

Станом на 20 січня петицію підписали 76 осіб з 65 необхідних.