+ ще 161 громадa!

Гостомелю потрібен парковий ансамбль

Ми, мешканці селища Гостомель, своїми підписами нижче висловлюємо бажання облаштувати лісопаркову зону (надалі - Парк №1) для відпочинку мешканців смт Гостомель, а також гостей з найближчих міст Ірпінь та Буча у лісовій смузі, що знаходиться на перетині вулиць Мисливська, Козацька та Свято-Покрівська. Розташування лісової смуги на мапі що розглядається для Парку № 1 та пропоноване бачення схеми парку (в т.ч. алей, облаштованих стежок) наведено у Додатках 1 та 2 відповідно.

Також ми просимо надати план розвитку та збереження паркової зони (Парк №2) в смт. Гостомель на вул. Свято-Покровська, розташованної навпроти будинків (вул. Свято-Покровська 66-42А) див. Додаток 3. Для комплексного благоустрою найближчих лісових ділянок та створення зручної зони відпочинку, пропонується об’єднати облаштування двох лісових ділянок, а саме територію Парку №1 та територію в смт. Гостомель на вул. Свято-Покровській навпроти будинків 66-42а (надалі - Парк №2). Розташування лісової смуги на мапі, що розглядається для Парку № 2, та пропоноване бачення схеми парку (в т.ч. алей, облаштованих стежок) наведено у Додатках 3 та 4 відповідно.

Запропоновані кроки із збереження лісових ділянок та облаштування в них сучасних парків/скверів надасть можливість примножити принади Гостомеля та створити “зелені ворота” селища та майбутнього ОТГ. Користуючись досвідом найрозвинутіших країн Європи, збереження зелених зон та створення парків/скверів є одним із пріоритетних напрямків містобудування. Такі місця зазвичай є не лише місцями активного відпочинку громадян, але і стають візитівками міст. Близьким та яскравим прикладом вдалого та ефективного менеджменту зелених ресурсів та створення паркових зон є сусідні міста Буча та Ірпінь. Саме завдяки якості та кількості паркових та рекреаційних зон Буча є одним із лідерів у продажу квадратних метрів житлової нерухомості серед передмість Києва та загальної привабливості міста серед гостей.

Слід зауважити, що наразі ці лісові смуги є єдиними місцями відпочинку для найближчих густонаселених кварталів: багатоповерхові будинки (>3 буд.) та приватні будинки (>20 буд.) по вулиці Свято-Покровській, ЖК Чеський двір (>140 домогосподарств), ЖК Семпра (>100 домогосподарств), багатоповерхові будинки у ЖК Авіатор, що будується. Таким чином, збереження лісопарку та облаштування запропонованих відпочинкових зон у Парку №1 та Парку № 2 є необхідним заходом для забезпечення можливості проживаючих мешканців селища проведення активного відпочинку, прогулянок із дітьми, домашніми тваринами та інших рекреакційних заходів.

Крім того, Парк №1, що розташований в безпосередній близькості до траси міжнародного значення Е373 (Київ-Люблін), може служити як зона для відпочинку для подорожуючих.

А в умовах розвиненої транспортної інфраструктури траси Е373 (Київ-Люблін) та наявності сполучного вузла саме в цьому районі, збереження зеленої смуги (Парк №1) дасть можливість захистити мешканців домівок від зайвого шуму та забруднення від транзитного транспорту.

Ці парки стануть яскравою візитівкою та в довготривалій перспективі працюватимуть на закріплення позитивного іміджу Гостомеля та Гостомельської ОТГ, адже саме ці рекреаційні зони та, відповідно, високий рівень благоустрою вкупі із щасливими відпочиваючими мешканцями буде в першу чергу помітно великій кількості пасажирів та водіїв, які прямують міжнародною трасою Е373 (Київ-Люблін).

Приклад ініціатив можна знайти у додатках.

На сьогодні, ми як активні мешканці громади, активно працюємо над збереженням цієї зеленої оази (Парк №1) на в’їзді до нашого селища. Однак наших зусиль недостатньо, адже необхідна політична воля, юридична підтримка для належного оформлення цільового призначення земель та відповідне фінансування заходів із благоустрою.

Підсумовуючи вищенаведене, просимо вас, Юрію Іллічу, за підтримки депутатів селищної ради та інших задіяних установ, підтримати громадян селища та допомогти у створенні відпочинкових зон в межах Парку №1 та розробити детальний план розвитку та захисту паркової зони по вул. Свято-Покровська (Парку №2. У свою чергу ми готові допомагати своїм досвідом та часом на шляху до створення спільної зеленої справи.

У свою чергу ми пропонуємо плідну взаємодію, щодо покращення і втілення цих планів у життя та готові підтримати місцеву владу своїм досвідом та часом на шляху до створення спільної зеленої справи, а саме, приймати участь у робочих групах, ініціативних заходах та, наразі, пропонуємо на розгляд бачення схеми парку у Додатках.

Дякуємо та сподіваємося на ефективну співпрацю.

Зі всіма додатками ви можете ознайомитись за посиланням https://goo.gl/vNJE6H (сайт Петицій не дозволяє завантажити більше одного зображення).

З повагою,
мешканці селища Гостомель.

Дата створення:

Станом на 14 грудня петицію підписали 147 осіб з 300 необхідних.