Єдина система

Збiльшення кiлькостi мiсць для вигулу собак. 38 11
Збiльшення кiлькостi мiсць для вигулу собак. 38 11
Переглянути усі петиції

Поки що жодна петиція не потрапила на розгляд

Перегляньте петиції та прискорте збір підписів

Остання відповідь

Забезпечення високого рівня безпеки в навчальних закладах Горішніх Плавнів

Показати повний зміст петиції

Відповідає:

БИКОВ ДМИТРО ГЕННАДІЙОВИЧ

Розглянувши петицію по суті, інформуємо про наступне.
Тотальне встановлення відеокамер є заходом, який не гарантує цілковиту безпеку учнів, адже камера фіксує лише зображення і не є перешкодою для вчинення будь-яких протиправних дій з боку громадян. Крім того, фіксація обличчя особи може бути розцінена як протиправне збирання інформації про неї і втручання у її особисте життя.
Обмеження доступу в приміщення закладів освіти шляхом встановлення турнікетів є порушенням норм пожежної безпеки та державних будівельних норм. Враховуючи той факт, що певна частина навчального процесу проходить на території школи або дитячого садочка, її доцільність взагалі нівелюється. Щоб вирішити це питання в комплексі слід виконати огорожу всієї території закладу з організацією пропускного пункту. Це, безумовно, буде коштувати мільйони гривень. Навіть, вирішення цього питання обмежить жителів міста у свобідному доступі до спортивних майданчиків, розташованих на територіях шкіл. Тому впровадження запропонованих Вами заходів потребує більш детального вивчення і обговорення з фахівцями.
Впровадження системи оповіщення про місце знаходження дитини є не доречним. Інформацію про місце перебування дитини батьки можуть отримувати самостійно через сервіси, які пропонують мобільні оператори, шляхом встановлення спеціальних програм.
Разом з тим повідомляємо, що вирішується питання про введення у школах міста додаткових штатних одиниць на денний час з метою посилення контролю за відвідувачами. Також відділу освіти, керівникам закладів освіти дано доручення розробити інструкцію про порядок пропуску до приміщень закладів освіти учасників навчально-виховного процесу та інших відвідувачів, з якою буде ознайомлено учнів, педагогічних працівників та батьківську громадськість.

Міський голова Д.Г. Биков

Станом на 24 квітня надано відповідь на 4 петиції Переглянути