Єдина система

Тема звернення Підписали Залишилось
Об обязательном освещении пешеходных переходов 45 24
Переглянути усі петиції

Останні, що прийняті на розгляд

Тема звернення Підписали Прийнято До відповіді
Ініціювання мером О.Г.Биковим громадськіх слухань по детальному розгляду встановлення тарифів на теплову енергію та централізоване постачання гарячої води у м.Горішні Плавні . 183 14 лютого 7

Станом на 21 лютого усього прийнято до розгляду 1 петиція Переглянути

Остання відповідь

Будівництво притулку для бродячих тварин

Показати повний зміст петиції

Відповідає:

БИКОВ ДМИТРО ГЕННАДІЙОВИЧ

Розглянувши електрону петицію щодо будівництва притулку для безпритульних собак, виконавчий комітет Горішньоплавнівської міської ради Полтавської області повідомляє.
Безпритульні тварини – це насамперед провина людини. Деякі люди не розуміють, що тварина не іграшка, це жива істота, і ми маємо нести за неї відповідальність, а не виганяти з дому, награвшись. На жаль, у нашій країні ще не започатковано досвід західних країн щодо реєстрації домашніх улюбленців. Цей облік не тільки ставить на контроль домашніх тварин, а й зменшує кількість безхатніх, адже власники не можуть безкарно викидати їх на вулицю.
За останні роки в державі склалося досить важке фінансове становище, закриваються дитячі притулки та будинки захищеної старості, збільшується кількість безхатченків, а будівництво та утримання притулку для тварин становить великі фінансові витрати. Дане питання не може бути вирішено без виконання техніко-економічного обґрунтування інвестиційного проекту і публічного обговорення, потрібно розуміти: наскільки такий притулок необхідний у маленькому місті.
В дійсності, як показує практика, будівництво притулків не вирішує проблему безпритульних тварин в нашій країні. Неможливо одночасно всіх відловити і помістити до притулку тому що поступово починається міграція тварин з околиць міста та інших районів.
Дієвий спосіб вирішення даної проблеми, це регулювання чисельності тварин, яка проводиться в нашому місті згідно з Законом України «Про захист тварин від жорстокого поводження», наказу Державного комітету ветеринарної медицини України від 15.10.2010 №439 «Про затвердження Положення про притулок для тварин» та Програми «Охорона тваринного світу та регулювання чисельності бродячих тварин у місті Горішні Плавні на 2015-2020 роки». Відповідно до цих нормативних актів безпритульні тварини після проходження комплексу лікувально-профілактичних заходів (гельмітизації, вакцинації від сказу, індифікації) та стерилізації підлягають поверненню на ареал перебування.
Функції щодо здійснення відлову бродячих тварин для стерилізації із забезпеченням профілактичних засобів покладені на комунальне підприємство «СпецЕко». Для тимчасової перетримки тварин після стерилізації або тварин, які загубилися, існують 12 вольєрів.
Разом з тим варто зазначити, що, під час розробки проекту з реконструкції існуючого звалища твердих побутових відходів, виконано проектне рішення щодо будівництва розширеного пункту утримання та стерилізації тварин. Дозвіл на початок будівельних робіт з реконструкції полігону ТПВ отримано і за сприятливі погодні умови підрядна організація розпочне роботи.

Станом на 21 лютого надано відповідь на 2 петиції Переглянути