ВИМАГАЄМО ЗАБОРОНИТИ ЗНИЩЕННЯ ДЕРЕВ І ЗАБУДОВУ ЗЕЛЕНОЇ ЗОНИ НА ВУЛ.НОВООСКОЛЬСЬКА (біля ЖК «Синергія 2»), ПРОСИМО ОБЛАШТУВАТИ ТАМ СКВЕР

Наш район Ірпеня – позначений вулицями Новооскольська, Джерельна, Г.Сковороди, Мечникова – дуже щільно забудований, вже побудовані та заселені, і ще будуються нові багатоквартирні ЖК: «Rich Town Ірпінь», «Синергія», «Фортуна», «Позитив», «GreenLife», «Прованс». Будівництво настільки щільне, що в цілому районі майже немає рекреаційних, зелених зон для відпочинку населення, вільних територій для вигулу собак та інше.
Проте, згідно п.5 Державних Будівельних Норм (ДБН) 360-92,
питома вага озеленених територій в межах забудови міста повинна бути більше 40%.
А площа озеленених територій загального користування (парків, садів, скверів) розміщених на території забудови міських поселень повинна відповідати нормам (для житлових і загальноміських районів): 6-8 м2/чол.

На підставі цього, вимагаємо не допустити знищення і забудову зеленої зони (скверу), розташованої на вулиці Новооскольська біля супер-маркета «Novus» і ЖК «Синергія 2». Згідно з кадастровою системою України – це 5 ділянок землі по 0,1 га кожна, загальний розмір 0,5 га: кадастрові номери 3210900000:01:072:0040 – 3210900000:01:072:0044. Кожна з цих ділянок – приватна власність, і кожна – має цільове призначення згідно з кадастровою системою України: код 02.01. Будівництво та обслуговування жилого будинку і господарчих будівель (присадибна ділянка).

Вимагаємо повернути ці землі у державну, комунальну власність і надати їм цільове призначення рекреаційної зони. Просимо облаштувати на цій зеленій території сквер для відпочинку громадян – з деревами, газонами, доріжками, лавочками та клумбами.
Вимога жителів міста Ірпінь має законні підстави на це:
Згідно з Ст.6 Земельного Кодексу України, громадяни України отримують у приватну власність земельні ділянки з цільовим призначенням «Будівництво та обслуговування жилого будинку і господарчих будівель (присадибна ділянка)» БЕЗПЛАТНО, передача земельних ділянок у власність громадян провадиться місцевими Радами народних депутатів.
Згідно з Ст.10 Земельного Кодексу України, Міські Ради народних депутатів мають право вилучати (викупати) землі, зобов’язані здійснювати державний контроль за використанням і охороною земель, додержанням законів ЗКУ, а також мають право припиняти право власності або користування земельною ділянкою.
Згідно з Ст.16 Земельного Кодексу України, громадяни мають право брати участь у розгляді Міськими Радами народних депутатів питань, пов’язаних із використанням земель.
Згідно з Ст.31 Земельного Кодексу України, вилучення земель у межах міста для усіх потреб провадяться за рішенням Міської Ради народних депутатів.

Електронну петицію щодо заборони знищення дерев і забудови зеленої зони на вулиці Ново-Оскольська (біля ЖК "Синергія 2") та облаштування там скверу взято до відома (копія рішення додається).