Створення на базі ірпінських дитячих санаторіїв нових шкіл чи дитячих садочків.

ОСВІТА

Зробити придатними для навчального процесу приміщення ірпінських дитячих санаторіїв ("Дружній", "Дубки", "Лісовий") і на їх базі відкрити нові навчальні заклади: школи і дитячі садочки.

Шановний Олександре Вікторовичу!

На Ваше звернення (петицію) від 10 січня 2018 року щодо відкриття нових навчальних закладів на території Ірпінських дитячих санаторіїв («Дружній», «Дубки», «Лісовий») повідомляємо наступне.
Діяльність місцевих органів влади спрямована на вирішення стратегічних завдань, необхідних для модернізації та розвитку освітньої системи міста, створення умов для якісної освіти, яка відповідає сучасним запитам особистості, суспільства, держави.
Упродовж останніх 5-ти років у місті спостерігається тенденція щодо збільшення чисельності учнів у загальноосвітніх навчальних закладах та вихованців дошкільних навчальних закладів за рахунок приросту населення, переїзду до Ірпеня з інших регіонів України, дітей із сімей вимушених переселенців тощо.
Першочерговим завданням оптимізації мережі навчальних закладів міста - це відкриття нових навчальних закладів, збільшення кількості місць у школах та дитячих садочках. Знаючи гостроту цієї проблеми влада Ірпеня активно займається її вирішенням. Так, на сьогодні, здійснюється надбудова третього поверху ЗОШ №2 на 9 класних приміщень, прибудова триповерхового корпусу ЗОШ №17 (12 класів),будівництво закладу дошкільної освіти по вул. Курортній, відкриття якого планується у 2018 році.
У березні 2018 року в місті планується відкриття оновленого приміщення навчального закладу нового типу - Ірпінського навчально-виховного об’єднання «Ірпінський ліцей інноваційних технологій – Мала академія наук» Ірпінської міської ради Київської області.
На даний час Ірпінською міською радою вивчається питання щодо використання існуючих будівель комбінату “Перемога” з метою розміщення в них після реконструкції закладу загальної середньої освіти.
На сьогоднішнійденьмайно, що розміщене на території дитячих санаторіїв «Дружній», «Дубки», «Лісовий» не знаходиться у комунальній власності територіальної громади міста Ірпеня.
Відповідно до норм статті 23 Господарського кодексу України незаконне втручання органів та посадових осіб місцевого самоврядування у господарську діяльність суб'єктів господарювання забороняється.