Про збереження довголітніх ялинок у центрі Ірпеня

7 березня 2018 р. на засіданні Ірпінського міськвиконкому прийняли рішення про спорудження на місці, де раніше проходили свята та культурні заходи, так званої стели Творчого духу. Це - центр міста, тут пролягає головна дорога у місті, яка сполучає Ірпінь із столицею, і важливість приведення у елементарний охайний вигляд площі, де колись були лавочки та гуляли мами з колясками, назріла вже давно. Особливо, з рішенням влади проводити всі свята біля будівлі міської ради по вулиці Шевченко - прямо перед вікнами житлових будинків, де мешкає багато жителів міста, які постійно скаржаться на гучні концерти та крики ведучих різних культмасових заходів.

Натомість, Ірпінська міська рада планує зробити реконструкцію вже біля "Еко-маркету", яка може передбачити знищення 40-річного хвойного дерева - ялинки, яка стала окрасою, символом центру, слугує пам'яттю молодих років для корінних ірпінчан, які пишаються своїми спогадами.

Варто зазначити, що під час останньої реконструкції площі поблизу приміщення міськвиконкому викорчували рідкісні ялинки, які висадили ще у 1975 році.

Багаторічне нехтування господарськими обов'язками, що призвели до вкрай неохайного вигляду центру ( власне, саме частина території біля теперішнього "Еко-маркету" і носить назву "Центр" серед місцевих (не приїжджих) жителів, наводить на думку, що в черговий раз створюються спеціальні умови для швидкого освоєння частини бюджетних коштів ( озвучений кошторис на "реконструкцію" - 1,5 мільйона гривень), які йдуть, поміж іншого, на встановлення архітектурного витвору.

Ціна цього - багаторічні хвойні дерева - ірпінські ялинки у самому центрі міста, які уособлюють приємні спогади корінних жителів міста.

Замість того, аби зрубувати та везти із Західної України ялинку та встановлювати її на Новий рік за найвищою ціною в Україні - 200 тисяч гривень (2017 рік), краще зберігти власні!!!

Дата створення:

Станом на 20 жовтня петицію підписали 221 особа з 300 необхідних.