+ ще 153 громади!

Нестача вчителів в Ірпінських школах (навчальних закладах)

ОСВІТА

На сьогодні в Ірпені існує досить гостра проблема нестачі шкіл для навчання дітей і юнаків. Але паралельно з цим існує і інша гостра проблема нестачі вчителів в існуючих навчальних закладах, зокрема викладачів математики, фізики, інформатики, біології та інших предметів загальноосвітнього курсу школи. В деяких школах заняття для учнів середніх класів не проводяться тижнями бо немає викладачів, або проводяться непрофільними викладачами і в неповному обсязі, тобто з 3—4 уроків на тиждень можуть проводитись тільки 1—2уроки на тиждень. Про яку якість освіти потім можна говорити!?
Дана проблема продиктована досить низьким рівнем оплати праці вчителів на рівні 4345грн — без стажу роботи (молодий спеціаліст), 6340грн — стаж роботи 3—10років, 7710грн— вчитель першої категорії. Молодих вчителів у школах майже немає!
Пропоную Меру міста та депутатському корпусу ІМР негайно розробити програму мотивації вчителів на наступний навчальний рік ( цей вже добігає кінця). Мотивація повинна бути спрямована на залучення молодих вчителів, а також досвідчених вчителів з багатим досвідом викладання. Наприклад, як в Києві, міська Рада доплачує вчителям надбавки за рахунок міського бюджету в розмірі 20%, а в Ірпені може бути 25—30%. Мотивувати молодих та досвідчених вчителів переїздити в Ірпінь для праці, надаючи їм нове житло з РЕМОНТОМ, яке потім передавати їм його у власність при умові відпрацювання не менше 5—7 років за спеціалізацією на посаді вчителя ( новобудов і коштів в бюджеті міста вистачає).
Прошу всіх небайдужих людей до долі міста Ірпінь та наших дітей, підтримати дану петицію.
До речі, все це також стосується сфери медичних послуг, а саме нестачі фахівців в медичних закладах міста!
Дякую за підтримку.

Дата створення:

Станом на 21 серпня петицію підписали 204 особи з 300 необхідних.