Нестача вчителів в Ірпінських школах (навчальних закладах)

ОСВІТА

На сьогодні в Ірпені існує досить гостра проблема нестачі шкіл для навчання дітей і юнаків. Але паралельно з цим існує і інша гостра проблема нестачі вчителів в існуючих навчальних закладах, зокрема викладачів математики, фізики, інформатики, біології та інших предметів загальноосвітнього курсу школи. В деяких школах заняття для учнів середніх класів не проводяться тижнями бо немає викладачів, або проводяться непрофільними викладачами і в неповному обсязі, тобто з 3—4 уроків на тиждень можуть проводитись тільки 1—2уроки на тиждень. Про яку якість освіти потім можна говорити!?
Дана проблема продиктована досить низьким рівнем оплати праці вчителів на рівні 4345грн — без стажу роботи (молодий спеціаліст), 6340грн — стаж роботи 3—10років, 7710грн— вчитель першої категорії. Молодих вчителів у школах майже немає!
Пропоную Меру міста та депутатському корпусу ІМР негайно розробити програму мотивації вчителів на наступний навчальний рік ( цей вже добігає кінця). Мотивація повинна бути спрямована на залучення молодих вчителів а також вчителів з багатим досвідом викладання. Наприклад як в Києві, міська Рада доплачує вчителям надбавки за рахунок міського бюджету в розмірі 20%, в Ірпені може бути 25—30%. Мотивувати переїздити молодих та досвідчених вчителів переіздити до праці в Ірпінь надаючи їм БЕЗОПЛАТНО нове житло з РЕМОНТОМ, з послідуючей передачею у власність за умови відпрацювання за спеціалізацією на посаді вчителя на протязі не менше 7—10років ( новобудов і коштів в бюджеті міста вистачає ).
Прошу всіх небайдужих людей до долі міста Ірпінь та наших дітей, підтримати дану петицію.
До речі, все це відноситься і до сфери надання медичних послуг, де не вистачає медичних фахівців!
Дякую за підтримку.

До кінця збору підписів залишилось:

Станом на 23 червня петицію підписали 51 особа з 300 необхідних.