+ ще 162 громади!

Демонтувати лежачі поліцейські в с. Романівка

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

В с. Романівка на трасі Р30 були встановлені пристрої примусового зниження швидкості руху ТЗ (Лежачі Поліцейські). Перш за все лежачі поліцейські заборонено встановлювати на магістральних вулицях "Заборонено встановлювати елементи примусового зниження швидкості на
автомобільних дорогах загального користування поза межами населених пунктів
та на магістральних вулицях." згідно ДСТУ 4123:2006. Також лежачі поліцейські мають встановлюватись на всю ширину проїзної частини, а в нашому випадку ЛП встановлені тільки на лівих смугах руху, що є ще одним порушенням встановлення ЛП згідно ДСТУ 4123:2006.

Також пристрої примусового зниження швидкості руху ТЗ мають встановлюватися перед нерегульованими пішохідними переходами, розташованими поза межами перехресть. В Романівці встановлені сітлофори, тому пішохідний перехід є регульованим. Водіі мають змогу об'їхати ЛП по правій смузі, що, в свою чергу, може спричинити ДТП (водії, які рухаються по лівій смузі будуть намагатися перестроїтися в праву смугу, на якій може бути інший ТЗ і це може відволікати від слідкування за сигналом світлофору і ситуації на пішохідному переході) і робить ЛП непотрібним і небезпечним.

На даній ділянці дороги існує обмеження швидкості в 50км/год (п. 12.4 ПДР) що є достатньою умовою забезпечення безпеки дорожньго руху (тим більше за наявності світлофору)

До кінця збору підписів залишилось:

Станом на 17 січня петицію підписали 119 осіб з 300 необхідних.