Розміщення загальноосвітньої школи у приміщенні Центра творчості дітей та юнацтва у селищі Гостомель, частину якого незаконно займає Гостомельська селищна рада та її виконавчий комітет.

ОСВІТА

У зв’язку з активною забудовою та збільшенням населення смт. Гостомель, з огляду на завантаженість Ірпінській школи №13, враховуючи відсутність закладу освіти в центральній частині селища Гостомель. Беручи до уваги судовий процес щодо оренди Гостомельською селищною радою приміщення Центру творчості, площею 776,6 кв.м, що знаходиться на балансі Управління освіти Ірпінської міської ради. Спираючись на Рішенням господарського суду Київської області у Справі № 911/1391/17, на Постанову Київського апеляційного господарського суду від 04.12.2017 в цій справі. Наполягаючи на дотриманні Законів України «Про освіту» та «Про позашкільну освіту», які передбачають можливість використання майна закладів освіти винятково для потреб навчально-виховного процесу.
Вимагаємо від Ірпінської міської ради:
1. Скасувати рішення 26 сесії VII скликання Ірпінської міськради від 22.12.2016 №1709-26-VII "Про продовження терміну дії договору оренди на нерухоме майно, що знаходиться на балансі Управління освіти, укладеного з Гостомельською селищною радою".
2. Визнати недійсним договір оренди об’єкту комунальної власності м. Ірпеня № 4/2017, укладений 01.01.2017 між Управлінням освіти (балансоутримувач), Центром творчості (орендодавець) та Гостомельською селищною радою (орендар).
3. Зобов’язати Гостомельську селищну раду звільнити та повернути орендоване майно – нежитлове приміщення Центру творчості, площею 776,6 кв.м, розташоване по вул. Свято-Покровській, 220, смт. Гостомель, Київської області, – балансоутримувачу – Управлінню освіти.
4. Створити в приміщенні Центру творчості та приміщенні, яке орендує Гостомельська селищна рада заклад освіти – загальноосвітню школу.

До кінця збору підписів залишилось:

Станом на 16 вересня петицію підписали 132 особи з 300 необхідних.