Невідкладне відкриття медзакладу на Лісовій у смт Коцюбинське через пандемію

ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я

З огляду на те, що ВООЗ оголосив про пандемію через коронавірус і громада потребує невідкладного розвитку та підсилення медичної галузі в регіоні, вимагаємо у найкоротші строки розглянути можливість відновлення роботи медзакладу на вул. Лісовій у смт Коцюбинське, який місцева влада закрила у 2019 році без погодження з громадою.

Наразі в селищі працює єдина амбулаторія по вул. Пономарьова і всі мешканці, які мають вірусні захворювання, йдуть до своїх лікарів та рентгенкабінету через коридори, де сидять новонароджені або малолітні діти на прийом до педіатрів, щеплення і т. д. Це підвищує ризики для зараження мешканців селища.

Оскільки головна вимога для перешкоджання поширення вірусу є максимальна дистанція між людьми, то відкрити відділення для прийому хворих на вірус по вул. Лісовій в смт Коцюбинському - це крок, який місцева влада має зробити невідкладно. Для цього не потрібні значні ресурси з бюджету громади і приміщення цілком придатне для прийому пацієнтів функціонувало як медзаклад у березні 2019 року.

Оприлюднення відповіді не пізніше:

Станом на 1 квітня петицію підписали 321 особа з 300 необхідних.