Єдина система

Встановлення лежачих поліцейських. 31 80
Тема звернення Підписали Залишилось
Переглянути усі петиції

Поки що жодна петиція не потрапила на розгляд

Перегляньте петиції та прискорте збір підписів

Остання відповідь

ЗУПИНИТИ СУЦІЛЬНУ ВИРУБКУ СОСНОВОГО ЛІСУ У ПІДГІРКАХ.

Показати повний зміст петиції

Відповідає:

МАТВІЙЧУК ІГОР ВОЛОДИМИРОВИЧ

23.03.2020 77-п

Автору петиції «ЗУПИНИТИ СУЦІЛЬНУ ВИРУБКУ СОСНОВОГО ЛІСУ У ПІДГІРКАХ.»
п.Луговий В.В.
kviten1488@gmail.com

Шановний Володимире Вікторовичу!
На Ваше звернення, у вигляді електронної петиції «ЗУПИНИТИ СУЦІЛЬНУ ВИРУБКУ СОСНОВОГО ЛІСУ У ПІДГІРКАХ.» від 03 лютого 2020 року, яка набрала необхідну кількість підписів, повідомляємо наступне.
Вперше ураження шкідником соснового лісу поблизу житлового масиву Підгірки було виявлено у серпні 2019 року. Інформація про це була розміщена на офіційному сайті міської ради (http://kalushcity.if.ua/news/category/city/2019/08/05/21652/view).
Беручи до уваги численні звернення калушан щодо цієї ситуації, міський голова Ігор Матвійчук зініціював 15.01.2020 року нараду з питання вирубки лісового масиву. Під час цієї наради головний лісничий ДП «Калуський лісгосп» Володимир Павлишин доповів про дійсний стан лісу та про необхідність проведення суцільної рубки соснового масиву. Такі дії базуються на висновку Державного спеціалізованого лісозахисного підприємства «Івано-Франківськлісозахист», в якому йдеться про втрату біологічної стійкості обстежених насаджень сосни в мікрорайоні Підгірки через дію стовбурових шкідників та надано рекомендації проведення суцільної санітарної рубки з урахуванням вимог п.28 Санітарних правил в лісах України (постанова КМУ від 26.10.2016 року №756).
З метою відновлення на окремих ділянках лісу належного санітарного стану, посилення біологічної стійкості в лісах ДП «Калуський лісгосп», недопущення розповсюдження хвороб, стовбурових шкідників та втрати технічної якості деревини, на визначених ділянках було прийнято рішення провести суцільні та санітарні рубки, відповідно до складених актів обстеження насаджень, що потребують суцільної санітарної рубки по ДП «Калуське лісове господарство».
Для реагування на чергове колективне звернення жителів мікрорайону Підгірки щодо вирубки соснового лісу 04 лютого 2020 року знову було проведено виїзну нараду під головуванням першого заступника міського голови Галини Романко, за участі: головного лісничого ДП «Калуський лісгосп» Павлишина В.С., директора Українського науково-дослідного інституту гірського лісівництва ім. П.С. Пастернака (УКРНДІГІРЛІС) Голубчака О.І. та науковців цього інституту, представників структурних підрозділів Калуської міської ради, засобів масової інформації, мешканців мікрорайону та інших представників громадськості. Інформація про нараду опублікована за посиланням http://kalushcity.if.ua/news/category/city/2020/02/05/23558/view. До цієї інформації підкріплено акти обстеження.
Як реагування на запит Калуської міської ради, відповідно до протоколу № 1 виїзної наради від 04.02.2020 року про тимчасове зупинення суцільної вирубки соснового лісу, ДП «Калуський лісгосп» надало інформацію про облік зрубаної деревини, суму коштів за реалізацію зрубаної деревини та спрямування цих коштів, яка була опублікована за наступним посиланням http://kalushcity.if.ua/news/category/city/2020/02/18/23679/view.
Висадка нових саджанців на місці суцільних рубок, як і повідомлялось представниками ДП «Калуський лісгосп», частково вже була проведена працівниками цього підприємства, а також місцевими мешканцями.

Перший заступник міського голови Галина Романко

Вик.Т.Нижник