Про покращення умов на автостанції №1

На Калуську автостанцію №1 на вул. Привокзальній прибувають автобуси з інших міст. Тут знаходиться зупинка міських та приміських маршруток. Більше того, щодня станція "обслуговує" 9 міжнародних рейсів. Площадки, де проводиться висадка і посадка пасажирів у занедбаному стані: немає а ні належного асфальтового покриття, а ні піднавісу. Пасажирам далеких рейсів, вийшовши під час зупинки, ніде справити свої природні потреби - автостанція взагалі не обладнана громадським туалетом.
З огляду на цю ситуацію, вимагаємо покращення умов на Автостанції №1, а саме:
1) обладнання автостанції громадським туалетом;
2) ремонт асфальтового покриття (або встановлення бруківки) та обладнання зупинковим автобусним павільйоном місця висадки та посадки пасажирів автобусами, які рухаються з боку ж/д вокзалу;
3) обладнання піднавісом платформ біля самого приміщення автостанції, оскільки автостанція не працює цілодобово;
4) обладнання зупинковим автобусним павільйоном місця висадки та посадки пасажирів міськими та приміськими маршрутками на розі вулиць Козоріса та Привокзальної.

Шановний Олеже Ігоровичу!

Розглянувши електронне звернення від 09.06.2017 року щодо покращення умов на автостанції №1, повідомляємо наступне :
- будівля автостанції пербуває у власності ТВД «Івано-Франківське обласне підприємство автобусних станцій» ;
- земельна ділянка площею 0,5990 га, на якій розташована будівля автостанції, надана в оренду для обслуговування приміської автобусної станції ТДВ «Івано-Франківське обласне підприємство автобусних станцій»;
- в 2016 році Калуською міською радою договір оренди продовжено до 01.11.2021 року ;
- на сьогоднішній день в приміщенні даної автостанції облаштовано туалет із зручностями, яким можуть скористатися пасажири.
Враховуючи вищевикладене Калуська міська рада не має можливості фінансування робіт зазначених в петиції, однак буде направлено лист на імя генерального директора ТДВ «Івано-Франківське обласне підприємство автобусних станцій» щодо необхідності влаштування загальнодоступних туалетів, покращення благоустрою прилеглої території та обладнанні навісів для захисту від атмосферних опадів на автостанції в м.Калуші.
Що стосується питання обладнання автобусним зупинковим павільйоном місця висадки та посадки пасажирів міськими маршрутками на розі вулиць Козоріса та Привокзальної зазначу, що вказане місце не є автобусною зупинкою, а тому його обладнання павільйоном неможливе.

з повагою

Заступник
міського голови Руслана Вайда

Петицію підписали 154 особи з 150 необхідних.