Влаштувати кільцеву розв'язку на перехресті вул. Чорновола-Європейська-Пом. Революції

Зважаючи на велику кількість аварій (особливо після відновлення мосту по вул. Чорновола) єдиним дієвим засобом, що забезпечить безаварійність - є встановлення кільця європейського зразка (клумба з земляним насипом висотою 1 м по центру та діаметром 4м та зовнішнім діаметром кільця 12 м). Створення такого кільця не є надто коштовним і не потребує в подальшому постійних витрат на обслуговування (як світлофори).

До петиції від 25.06.2018 року щодо влаштування кільцевої розв’язки на перехресті вулиць Чорновола-Європейська-Помаранчевої Революції повідомляємо наступне.
У 2017 році управлінням будівництва та розвитку інфраструктури міської ради розроблено проект по влаштуванню кільцевої розв’язки на перехресті вулиць Височанка, Європейська, Ломоносова, Ковжуна, де загальна вартість будівництва становить 3,8 млн. грн.. Даний проект не реалізований за відсутності фінансування. Вартість запропонованої Вами розв’язки по вулицях Чорновола-Європейська-Помаранчевої Революції також дороговартісний об’єкт.
При формуванні бюджету на 2018 рік кошти на влаштування даної розв’язки не передбачалися. Проте, додатково повідомляємо, що в даний час розглядаються питання, щодо встановлення припіднятих пішохідних переходів по вказаних Вами вулицях, що сприятиме меншій кількості дорожньо-транспортних пригод.
Додаток: Схема влаштування припіднятих пішохідних переходів – на 1 арк.

Міський голова І.В. Матвійчук

Б.Є. Грущак