Облаштування припіднятих пішохідних переходів поблизу шкіл

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

У зв'язку із значною кількістю випадків перевищення допустимої швидкості руху та створення небезпечної ситуації на дорозі, а також враховуючи трагічну історію ДТП, що призвели до смерті на пішохідних переходах, звертаємось із пропозицією встановити припідняті пішохідні переходи .
Пропонуємо місця для встановлення припіднятих пішохідних переходів:
1) вул. Євшана ( ЗОШ №10 ) цим пішохідним переходом користуються школярі ЗОШ №10 та діти - дошкільнята з мікрорайонів вулиць: Фабричної, Банянської, Срібняка, Вітовського, Чорновола;
2) вул. С.Срільців ( ЗОШ № 6,7 ) цим пішохідним переходом користуються школярі ЗОШ №6,7 та діти - дошкільнята з мікрорайонів вулиць: С.Срільців, Мостиська, Вітовського;
3) пр. Л. Українки ( ЗОШ №2, Калуська гімназія, неподалік зупинки “Гімназія”) цим пішохідним переходом користуються школярі ЗОШ № 2, Калуської гімназії та діти - дошкільнята з мікрорайонів вулиць: пр. Л. Укаїнки, бульвар Незалежності, Біласа і Данилишина, О. Пчілки, Павлика, Гоголя;
4) вул. Пушкіна (неподалік відділення ПриватБанку та магазину Вопак) цим пішохідним переходом користуються школярі ЗОШ №10 та діти - дошкільнята з мікрорайонів вулиць: Пушкіна, С. Срільців;
Збереження здоров’я та життя дітей є першочерговим завданням громади м. Калуша.
Для європейських міст практика будівництва таких переходів є буденною справою, і приносить відчутні результати у боротьбі за зниження рівня аварійності. Припіднятий пішохідний перехід дійсно примусить водіїв знижувати швидкість руху та , що дуже важливо, дозволить значно зекономити кошти, бо, на відміну від «лежачих поліцейських» такий перехід міцний , швидко не зношується та не завдає шкоди транспортним засобам (завдяки плавній зміні висоти).
Цю практику згодом можна використати для встановлення аналогічних припіднятих переходів поблизу інших шкіл міста Калуша. Зробимо наше місто дійсно європейським!

До кінця збору підписів залишилось:

Станом на 23 червня петицію підписали 113 осіб з 150 необхідних.