Надати дозвіл власнику ТзОВ «Відродження-2011» на будівництво висотки.

Дану петицію пишу на рішення Калуської міської ради від 30 серпня 2018 року про відмову власнику кінотеатру – ТзОВ «Відродження-2011» у зміні цільового призначення земельної ділянки для будівництва багатоквартирного житлового будинку з комерційними приміщеннями на місці колишнього кінотеатру «Відродження».

Дозвольте привести декілька переконливих аргументів і можливо це надихне вас, шановні депутати на правильне рішення - надати дозвіл власнику ТзОВ «Відродження-2011» на будівництво висотки на місці колишнього кінотеатру «Відродження»

1. Чому закрився кінотеатр «Відродження» ?

На жаль мені не вдалось знайти відповідь на це запитання в інтернеті. Проте логіка підказує - якщо щось закривається, отже це не несе комерційної цінності. І це дав чітко зрозуміти Вячеслав Кредісов, коли сказав що цей проект немає економічної вигоди. За його підрахунками вкладені 5 млн. евро будуть повертатися 100-150 років.
Це потрібно зрозуміти і визнати - жоден інвестор при здорову глузді не вкладе гроші в такий малоперспективний проект.

2. Це замала територія.

Наскільки я зрозумів, теперішня будівля «Відродження» при її повному рекоструюванні зможе вміщувати всього 1 кінотеатр. Тобто однозначно її потрібно розширювати до 4-5 залів мінімум. Як це робиться по цивілізованим стандартам. Але потрібно зрозуміти, що вся площа перед цим кінотеатром буде забудована цими залами. Бо там немає місця, там немає куди будувати ці зали! І це буде виглядати не естетично. Уявіть великі металеві коробки в центрі міста..... Це повинна бути вільна територія, бо це центр.

3. Перший хмарочос міста.

Якщо не помиляюся, це буде найвища будівля в місті - 14 поверхів. Хмарочос "Відродження". Це ж круто :) Нарешті у нас, як і в усіх багатих і успішних містах буде свій хмарочос.
Натомість депутати вбачають в цьому проблему, мовляв: це центр міста, де немає таких високих будівель. Ну добре, давайте менше, пропонуйте. Але особисто я не бачу в цьому проблеми. Якщо таких високих будівель там немає, це не означає, що дійсно є якісь нормативи будівництва в обмеженні поверхів в центрі міста. Просто ніхто ще не будував такого.
Та і взагазі таке враження, що у нас відсутній головний архітектор міста. Чого вартий тільки проспект Лесі Українки. Головної вулиці міста! Хаотична забудова, захаращена рекламними банерами. Таке враження, що підприємці змагаються, у кого буде яскравіша і більша банерна реклама на будівлях. Еххххх...

Деякі з депутатів пропонують повернути у власність "Відродження" і прилеглу її територію. Більше того, пропонують власнику ТзОВ «Відродження-2011» "подарувати" цей об"єкт місту :) За який він до речі заплатив 2.5 млн. грн місту, у далекому 2010 році. У мене просто виникає питання: Якщо дійсно ви отримаєте "Відродження. А що далі? Які плани у вас на цю територію?

Я не можу зрозуміти думку депутатів - Чому саме кінотеатр? Ну був там він, і що дальше? Це історія, це минуле. І нам її не повернути. А потрібно розвиватися, і дивитися в майбутнє врешті-решт.

Я згідним, місту потрібен кінотеатр. Але "Відродження" це не рішення цій проблемі. Будувати просто кінотеатр немає сенсу. Зараз так ніхто не робить. Це повинен бути розважально-тогровий центр, з магазинами і кінотеатром. Знову ж таки це повинні інвестор робити.Я маю на увазі будувати. Ваше завдання їх знайти. Наприклад це можуть бути вже існуючі власники таких розважальних центрів. Поспілкуйтеся з ними, можливо вони будуть зацікавлені.

Якщо хтось думає, що я син, чи близький родич власника ТзОВ «Відродження-2011». То ви помиляєтесь. Я взагалі не знаю хто це, як і мене пан Кредісов. Але я бачу проблему яка мене турбує, як мешканця міста Калуша. І я бачу рішення цій проблемі. Воно таке просте - дозвіл. Тому і ділюся своєю думкою.

Автору петиції «Надати дозвіл власнику
ТзОВ «Відродження-2011» на будівництво висотки»

п.Яцишину В.В.
lifefreedom96@gmail.com

Шановний Владиславе Вікторовичу!

На Ваше звернення у вигляді електронної петиції «Надати дозвіл власнику ТзОВ «Відродження-2011» на будівництво висотки» від 16.09 2018р. повідомляємо наступне.
Калуською міською радою було прийнято рішення від 30.08.2018 №1768 «Про відмову у наданні дозволу на розроблення проекту детального планування території щодо зміни цільового призначення земельної ділянки для будівництва багато-квартирного житлового будинку з комерційними приміщеннями на площі Героїв, 16 в м.Калуш». Депутати аргументували своє рішення тим, що новий власник не виконав умови договору купівлі-продажу та тим, що на попередніх слуханнях не прийшли до узгодженого варіанту проекту реконструкції приміщення колишнього кінотеатру «Відродження».
Також є дві електронні петиції підтримані калушанами щодо повернення кінотеатру «Відродження» у власність міста та щодо зборони зміни цільового призначення земельної ділянки.
Враховуючи вищенаведене та з метою широкого залучення мешканців міста до вирішення питань місцевого значення, міським головою підписано розпорядження від 02.11.2018р. № 328-р «Про скликання громадських слухань на тему: «Про внесення змін до договору купівлі-продажу приміщення кінотеатру «Відродження», які відбудуться 15 листопада 2018 року о 14.00 год. в залі засідань виконавчого комітету Калуської міської ради (вул.І.Франка,1). На цих слуханнях будуть обговоренні пропозиції власників ТзОВ «Відродження-2011» та пропозиції громади.

Секретар міської ради Роман Боднарчук

Петицію підписали 152 особи з 150 необхідних.