Продовжити роботу садочків та груп продовженого дня в школах до 19.30 год.

СІМ’Я, МОЛОДЬ, ДІТИ

Просимо в садочках та школах нашого міста організувати групу продовженого дня або чергового вихователя.
Одиниці мають роботу з графіком з понеділка до п'ятниці з 8:00-17:30. Калушани працюють довше. Хтось працює і до 18:00, і до 19:00, і до 20:00год. А в багатьох взагалі позмінний графік. Потрібно ще встигнути добратися до навчального закладу. Пощастило тим, хто має кого попросити забрати дитину. А хто не має такої змоги? Кожна мама хоче сама дбати про своє дитя, не стояти в ласку чи благати всіх навколо, щоб її підстрахували. Або наражати дитину на небезпеку заради хліба, оскільки працює. Люди місяцями шукають роботу з зручним графіком.Звичайно ж, батьки будуть доплачувати за той час, і довідки з роботи приноситимуть. Це не є проблемою. Дайте можливість матерям спокійно працювати, а дітям - бути в безпеці.
Погляньте на вивіски на магазинах чи інших установах. Всі працюють довше 17год. Люди змушені сидіти дома без роботи і голодувати, бо не мають на кого залишити дітей. Закривати очі на проблему - це не вихід. Проблема актуальна завжди! Викручуватись не у всіх виходить.

Батіг Н.А.
kalushnews.city@gmail.com

Шановна Наталіє Анатоліївно!
На Вашу електронну петицію щодо продовження роботи садочків та груп продовженого дня в школах до 19.30 год повідомляємо, що режим роботи груп продовженого дня у закладах загальної середньої освіти складений із врахуванням чинної нормативної бази. Групи продовженого дня функціонують 6 годин: для учнів перших класів - з 12.00 до 18.00 год, а для учнів 2-4 класів - з 13.00 до 19.00 год.
На сьогоднішній день заклади дошкільної освіти міста працюють з 7.30 год до 18.00 год. Аналіз наповнюваності груп у вечірні години, здійснений працівниками управління освіти, свідчить про те, що немає необхідності створювати чергові групи у кожному дошкільному закладі. Тому 29 січня 2019 року на розгляд виконавчого комітету Калуської міської ради буде винесено питання організації чергових груп із продовженим графіком роботи до 19.30 год у дошкільних навчальних закладах «Журавлик», «Золотий ключик», «Червона шапочка». Про рішення виконавчого комітету Вам буде повідомлено додатково.

З повагою,
Заступник міського голови Любов Максимович