Безкоштовний проїзд для школярів в громадському транспорті міста

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

Доброго Здоров'я !Звертаюсь з проханням(пропозицією) до органів місцевого самоврядування міста, які створюють сервіс для мешканців міста. Запровадити для всіх школярів міста безкоштовний проїзд в громадському транспорті під час навчального року і в будні дні(для довідки така практика існує для школярів м.Івано-Франківськ і м.Львів). Продовжити цю традицію має можливість і наше місто тим самим зробивши важливий внесок в соціальні ініціативи для дітей які безумовно є Нашим майбутнім і зробивши подарунок напередодні свята Св. Миколая і Різдва і прийняти цю ухвалу включивши її в бюджет на 2019 рік.) Дякую!)

Шановний Андрій Олегович!
На Вашу електронну петицію від 22.11.2018 року щодо безкоштовного проїзду школярів в громадському транспорті міста повідомляємо, що відповідно до додатку до Договорів з перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування в м. Калуші, однією з окремих пільгових категорій населення, яким перевізники забезпечують безкоштовне перевезення на міських автобусних маршрутах загального користування за рахунок своєї господарської діяльності, без відшкодування втрат від цих перевезень є діти до 10-ти років у супроводі батьків, які оплатили свій проїзд.
Крім того, варто зазначити, що для реалізації запропонованої Вами ідеї в бюджеті міста Калуша на 2019 рік, затвердженого рішенням Калуської міської ради від 21.12.2018 року № 2022 «Про бюджет м.Калуша на 2019 рік», кошти для покриття втрат доходів від перевезення школярів перевізникам, що здійснюють перевезення на міських автобусних маршрутах загального користування, не передбачені. Тому, подана Вами пропозиція може бути розглянута у випадку перерозподілу дохідної та видаткової частини бюджету міста за результатами І кварталу 2019 року.
Також повідомляємо, що у 2019 році при підготовці до проведення чергового конкурсу з перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування пропозиція щодо безкоштовного проїзду школярів в громадському транспорті міста буде розглянута.

Заступник міського голови Руслана Вайда

І.Цюпа
6-52-21

Петицію підписали 153 особи з 150 необхідних.