Калинівським безпритульним тваринам европейський притулок.

ІНШІ

В місті Калинівка склалась натепер жахлива ситуація з безпритульними тваринами: кількість збільшується з геометричною прогресією, а заразом росте й наруга над тваринами-безхатченками, непоодинокі випадки й катування.Тварини потерпають від голоду, холоду взимку. Їх калічать ,коли у негоду вони заходять до під"їздів п"ятиповерхівок у пошуках прихистку. Люди забули,що тварини також витвір Всевишнього: "І створив Бог земну звірину"(Книга Буття 1:25).Забули ,що треба поважати инші види життя.Захистити тварину, нагодувати її ,дати дах над головою -- природня потреба людини,яка керується в свому житті християнськими та гуманними цінностями.Бо ж лише той може зрозуміти ,чи є у тварини душа,хто сам має душу,- писав німецький філософ, лавреат Нобелівської премії миру (1952) Альберт Швейцер.Просимо створити притулок для безпритульних тварин в місті Калинівка.

Виконавчий комітет Калинівської міської ради відповідно до поданої Вами електронної петиції, щодо створення притулку для безпритульних тварин на території м. Калинівка повідомляє наступне: відповідно до затвердженого Порядку розгляду електронної Петиції, адресованої Калинівській міській раді, Петицію «Калинівським безпритульним тваринам європейський притулок» винесено на розгляд виконавчого комітету ради 24.10.2018р., про що Вам було повідомлено, як її ініціатору, та запрошено на його засідання. Так як на території КП «Благоустрій міста Калинівка» немає приміщення для облаштування притулку та вільних земельних ділянок в місті для його будівництва теж немає, тому було прийнято рішення звернутися до Вінницької служби «Муніципальний притулок для тварин» для отримання орієнтовного розрахунку вартості послуг з метою подальшого укладання договорів (відлов безпритульних тварин (собак, котів) на території населених пунктів Калинівської ОТГ працівниками служби, проведення їх стерилізації та тимчасове перебування (післяопераційний період) на території закладу). Окрім цього, було надіслано на електронні пошти всіх сільських рад Калинівського району рішення виконавчого комітету з метою розгляду ними можливості виділення приміщень для утримання безпритульних тварин на умовах співфінансування.
Станом на 30 листопада поточного року будь-яких листів чи інформацій на адресу Калинівської міської ради не надходило.

Петицію підписали 103 особи з 100 необхідних.