Харківський район Харківської області

Єдина система

місцевих петицій

Ініціюй! Підтримуй! Впливай!

Як працює єдина система місцевих петицій?

На жаль, у вашому місті ще не було подано жодної петиції, будьте першим:

+ Створити петицію

Поки що жодна петиція не потрапила на розгляд

Перегляньте петиції та прискорте збір підписів

Остання відповідь

Будівництво нового дитячого садка в с. Буди (Харківський район)

Показати повний зміст петиції

Відповідає:

ЛИТВИНЕНКО МАКСИМ ВЛАДИСЛАВОВИЧ

02 жовтня 2019 року відбулось засідання постійної комісії районної ради з питань освіти, культури, молодіжної політики, фізичної культури та спорту (далі – Комісія), на якій було розглянуто електрону петицію щодо будівництва нового дитячого садка в сел. Буди (автор – гр. Мельничук Ю. В.).
За результатами розгляду петиції Комісія вирішила рекомендувати Харківській районній державній адміністрації при підготовці Програми соціально – економічного розвитку Харківського району на 2020 рік врахувати будівництво нового дитячого садка в сел. Буди.
Разом з тим, під час розгляду петиції представниками Харківської районної державної адміністрації зазначено, що відповідно до ст. 31 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» до відання виконавчих органів сільських, селищних, міських рад належать такі власні (самоврядні) повноваження як організація за рахунок власних коштів і на пайових засадах будівництва, реконструкції і ремонту об'єктів комунального господарства.
Враховуючи зазначене, Комісією наголошено щодо необхідності співфінансування бюджетами різних рівнів, зокрема Будянською селищною радою, та іншими джерелами фінансування, передбаченим чинним законодавством.

Станом на 17 листопада надано відповідь на 2 петиції Переглянути