Будівництво нового дитячого садка в с. Буди (Харківський район)

У селищі Буди, Харківського району, Харківської області, протягом декількох років існує проблема нестачі місць в дитячому садку. На даний момент (на 10 червня 2019 року), сад відвідують 109 осіб. В 2019 році, наприклад, молодшій групі "доведеться" прийняти 28 дітей. При цьому, в групі всього 2 працівника ДНЗ: вихователь і нянечка. Велика кількість дітей негативно впливає на здорову атмосферу в групі,а також на те,що працівникам ДНЗ фізично важче стежити за своїми вихованцями.
На офіційний запит щодо кількості дітей у с. Буди, віком від 0 до 7 років, отримали відповідь :
2013 р.н .- 79 осіб
2014 р.н. - 66 осіб
2015 р.н. - 58 осіб
2016 р.н. - 59 осіб
2017 р.н. - 63 людини
2018 р.н. - 40 осіб
2019 р.н. - 14 осіб
Таким чином, бачимо, що в 2019 році і в 2020 році, 48.15% дітей (78 осіб) не зможе потрапити в сад, через відсутність вільних місць. Тобто приблизно 25 дітей щорічно не потрапляють в ДНЗ, а це - величезне число в машстабах селища, з кількістю населення 6104 особи (на 2018 рік).
Тому дуже необхідне будівництво ще одного дитячого садка, або розширення існуючого. Це питання необхідно врегулювати за допомогою місцевої та районної ради, і, можливо, обласної ради, тому що Будянська селищна рада не володіє достатньою кількістю ресурсів для вирішення даної проблеми.
Відповідь Будянської селішної ради додається до петиції нижче.

02 жовтня 2019 року відбулось засідання постійної комісії районної ради з питань освіти, культури, молодіжної політики, фізичної культури та спорту (далі – Комісія), на якій було розглянуто електрону петицію щодо будівництва нового дитячого садка в сел. Буди (автор – гр. Мельничук Ю. В.).
За результатами розгляду петиції Комісія вирішила рекомендувати Харківській районній державній адміністрації при підготовці Програми соціально – економічного розвитку Харківського району на 2020 рік врахувати будівництво нового дитячого садка в сел. Буди.
Разом з тим, під час розгляду петиції представниками Харківської районної державної адміністрації зазначено, що відповідно до ст. 31 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» до відання виконавчих органів сільських, селищних, міських рад належать такі власні (самоврядні) повноваження як організація за рахунок власних коштів і на пайових засадах будівництва, реконструкції і ремонту об'єктів комунального господарства.
Враховуючи зазначене, Комісією наголошено щодо необхідності співфінансування бюджетами різних рівнів, зокрема Будянською селищною радою, та іншими джерелами фінансування, передбаченим чинним законодавством.