+ ще 184 громади!

Будівництво нового дитячого садка в с. Буди (Харківський район)

У селищі Буди, Харківського району, Харківської області, протягом декількох років існує проблема нестачі місць в дитячому садку. На даний момент (на 10 червня 2019 року), сад відвідують 109 осіб. В 2019 році, наприклад, молодшій групі "доведеться" прийняти 28 дітей. При цьому, в групі всього 2 працівника ДНЗ: вихователь і нянечка. Велика кількість дітей негативно впливає на здорову атмосферу в групі,а також на те,що працівникам ДНЗ фізично важче стежити за своїми вихованцями.
На офіційний запит щодо кількості дітей у с. Буди, віком від 0 до 7 років, отримали відповідь :
2013 р.н .- 79 осіб
2014 р.н. - 66 осіб
2015 р.н. - 58 осіб
2016 р.н. - 59 осіб
2017 р.н. - 63 людини
2018 р.н. - 40 осіб
2019 р.н. - 14 осіб
Таким чином, бачимо, що в 2019 році і в 2020 році, 48.15% дітей (78 осіб) не зможе потрапити в сад, через відсутність вільних місць. Тобто приблизно 25 дітей щорічно не потрапляють в ДНЗ, а це - величезне число в машстабах селища, з кількістю населення 6104 особи (на 2018 рік).
Тому дуже необхідне будівництво ще одного дитячого садка, або розширення існуючого. Це питання необхідно врегулювати за допомогою місцевої та районної ради, і, можливо, обласної ради, тому що Будянська селищна рада не володіє достатньою кількістю ресурсів для вирішення даної проблеми.
Відповідь Будянської селішної ради додається до петиції нижче.

Оприлюднення відповіді не пізніше:

Станом на 23 жовтня петицію підписали 257 осіб з 250 необхідних.