Закупівля для Херсона тролейбусів з низькою підлогою

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

У 2016-му КП "Херсонелектротранс" намагалось закупити 12 тролейбусів Skoda 14 TR орієнтовно 1989 - 1992 рр. випуску, які вже давно не використовуються в країнах Європейського Союзу та характеризуються наявністю незручних сходів для входу до салону. Проте громадськість задовго до здійснення закупівлі зазначала на необхідності закупівлі саме тролейбусів із низькою підлогою для забезпечення комфорту пересування всіх пасажирів, зокрема осіб із особливими потребами (людей із інвалідністю і травмами, батьків із маленькими діточками, пенсіонерів). Саме ці категорії людей, до речі, є основними пасажирами херсонських тролейбусів. Однак, вимоги громадян були проігноровані, що призвело до активізації громади Херсона і скасування закупівлі.

На 2017 рік у відповідності до Рішення сесії Херсонської міської ради №528 від 26.12.2016 року заплановано придбання тролейбусів на суму 20 млн. грн. У зв'язку із актуальністю даного питання, пропонуються до підтримки та наступного розгляду на депутатських комісіях та сесії Херсонської міської ради наступні вимоги змін до Цільової програми розвитку міського електротранспорту м. Херсона:

1. Додати вимогу придбання виключно тих тролебусів, які мають низький рівень підлоги.
2. Додати вимогу, у відповідності до якої тролейбуси, які закуповуються за кошти міського бюджету міста Херсона у 2017 році, мають бути випущені не раніше 2004 року. Саме в цей період розпочато активний випуск тролейбусів із низькою підлогою в країнах Європейського Союзу. В Україні випуск таких машин розпочався у 2002 - 2004 рр.. Також граничний вік тролейбусів у 13 років забезпечить безперебійну роботу рухомого складу, який протягом певного часу не потребуватиме капітального ремонту, а отже, додаткових витрат з бюджету міста.

Дата створення:

Станом на 14 листопада петицію підписали 28 осіб з 250 необхідних.