Влаштування крематорію у місті Херсоні

ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНЕ ГОСПОДАРСТВО

Крематорій — це ритуальна будівля для спалювання останків померлих. Кремація у 100 разів зменшує територію для поховання, а термін мінералізації останків скорочується з 50 років до однієї години. Ще у 1869 році Міжнародна медична конференція прийняла резолюцію, в якій закликала до широкого поширення кремації, яка сприяє "збереженню здоров'я і землі для живих людей". У Західній Європі за останніми даними налічується: у Великобританії - 356 крематоріїв, в Чехії - 80, у Франції - 70 (фактично в кожному великому місті).
Влаштування крематорію та місць збереження урн з прахом – колумбаріїв дасть можливість вирішити проблему поховань, а також утилізацію біологічних відходів в екологічно чистий спосіб. Сповільниться розростання кладовищ, які займають все більшу площу.
Великий відсоток населення Херсона виявляє бажання щодо кремації останків як вияв власної волі, гарантованої Конституцією України, та Законом України "Про поховання та похоронну справу".

Дата створення:

Станом на 23 квітня петицію підписали 29 осіб з 250 необхідних.