Що оточує нас, коли ми йдемо по вулиці? Пам'ятники архітектури? Приємні оку елементи міського декору? Може бути цікаве мощення тротуару, красиві фасади будинків або квітучі дерева? Ні. Нас оточує реклама. Причому більшість з неї взагалі НЕЗАКОННО встановлена. Спробуйте зупинитися, озирнутися навколо і подивитися, скільки візуального сміття вас оточує. В середньому в місцях скупчення людей у вас віднімають 50% виду. Ви не бачите будівель за рекламними щитами, не бачите вулиць. У нас вкрали більше половини виду. Тут вже немає архітектури, тут один сміття, який щодня вбирають тисячі людей. Уявіть, що половина стін вашої квартири буде обклеєна рекламними банерами. Незважаючи на те, що візуальна екологічна катастрофа вже давно прийшла в Херсон, ніякої в цілому боротьби з цим явищем не ведеться. Існує проблема в місті Херсоні, як захламленість рекламними біллбордами. Вони повсюду, вони псують вид міста, вулиць, тощо. Також є біля 130 незаконно встановлених конструкцій, є приклади несплати податків до міського бюджету за розміщення носіїв.
Тому пропоную:
1. Доручити виконавчим органам міської ради в особі управління споживчого ринку Херсонської міської ради та управління естетики та зовнішньої реклами Херсонської міської ради, Запропонувати: профільним депутатським комісіям розглянути питання про підготовку проектів рішень 1) "Про мараторій на розміщення біллбордів на території міста Херсона, та впровадження процедури та умов для демонтажу вже існуючих в м. Херсоні, в тому числі на яких видані дозвіли, терміном виконання до 2020 року"
2) Оголосити конкурс в місті, серед дизайнерів, архітекторів, а також із залученням інших представників громадськості на розробку власного "Бренд-коду" рекламної продукції в місті, на такі носії як "сіті-лайти", «Білл-Борди» та вивіски магазинів.

Дата створення:

Станом на 25 квітня петицію підписали 42 особи з 250 необхідних.