Легалізація витоптаних стихійних пішоходних доріжок

Хочу "достукатися" до влади і показати, що міські простори повинні бути не тільки красиві, але і комфортні.

У зручних містах (Європа, США) заздалегідь аналізують маршрути пішоходів і роблять плавні повороти, заокруглення бордюрів і зміцнення по краях газонів.

На жаль такий розумний підхід при плануванні пішохідного середовища міста, практикується вкрай рідко. Не беруся давати оцінок в чому тут причина: чи то зберігається з радянських часів парадигма, що людина повинна підлаштовуватися під міське середовище, а не навпаки, від якої потерпають і на проектувальників, і на працівниках ЖКГ, толі просто пофігізм і не розуміння людської природи. Не має значення. Є лише наслідки.

Протоптані доріжки на газонах - це не вандалізм, а природна потреба людини шукати більш зручний маршрут.
"Люди - не роботи. Ми не ходимо ідеально рівно і не повертаємо під прямими кутами. Скрізь, де можна зрізати - ми зріжемо. Не можна пускати людей" в обхід". До місць соціального тяжіння повинні бути прямі і зручні підходи. Що робити з народними стежками? Звичайно, зміцнювати і "легалізовувати". Якщо є можливість - робити повноцінну пішохідну доріжку.

Повинно бути зроблено в цьому напрямку, наступне:
Надати завдання виконавчим органам міської ради щодо розробки та внесення в установленому порядку на розгляд сесії місткої ради проекту рішення, спрямованому на вирішення порушенного питання у цій петиції:

- Доручити департаменту ЖКХ провести ревізію всіх місць, де люди оформили стежками зручні їм маршрути
- Доручити департаменту ЖКХ провести оцінку всіх цих місць: де нові доріжки потрібні, де не доцільні і необхідно фізично захистити газони: поставити огорожу, посадити кущі тощо
- Доручити департаменту ЖКХ Розробити довгострокову цільову програму з благоустрою всіх народних стежок, щоб протягом декількох років оформити всі існуючі маршрути у вигляді твердого покриття.

Дата створення:

Станом на 16 листопада петицію підписали 37 осіб з 250 необхідних.