Єдина система

Тема звернення Підписали Залишилось
Петиція про визнання котів частиною екосистеми міста 513 77
Будівництво спортивного залу для НВК№4 443 15
Встановлення нової огорожі навколо дошкільного навчального закладу #23 "Вогник" 417 28
Збільшення маршрутів громадського транспорту по вул. Трудовій 269 24
Продовження маршруту #47 по Старокостянтинівському шоссе 220 41
Визначити місце у м-н Озернад та облаштувати площадку у для катання на роліках, скейтах, BMX велосипедах. 183 4
Освітлення ХДНЗ №34 "Тополька" 183 62
Створення перехрестя з круговим рухом на перетині вулиць П.Мирного, Кармелюка та Січових стрільців 131 7
Багатофункціональний спортивний майданчик СЗОШ №13 130 15
Замінити баки для сміття на більш сучасні які не протекають, чи підземні баки на пяти станціях по вулиці П.Мирного 128 7
Тема звернення Підписали Залишилось
Петиція про визнання котів частиною екосистеми міста 513 77
Освітлення ХДНЗ №34 "Тополька" 183 62
Встановлення паркану навколо дошкільного навчального закладу №10 «Веселка» 72 66
Маршрутки !!! 68 61
Створення нових маршрутів або збільшення громадського транспорту Обласна Лікарня-Центр. 63 86
Реконструкція пам'ятника -фонтану барону Мюнхгаузену 54 78
Встановлення сучасного LED освітлення по вул. Залізняка 47 84
Заборонити святкувати свято,,хеловінг,,в усіх громадських і приватних закладах Хмельницького 31 жовтня. 42 64
Розширення вул. ДепутатськоЇ та облаштування тротуару 33 75
Провести реорганізацію Департаменту освіти Хмельницької міської ради, а вивільнені кошти направити на організацію охорони здобувачів освіти (учнів) під час освітнього процесу 21 61
Переглянути усі петиції

Останні, що прийняті на розгляд

Тема звернення Підписали Прийнято До відповіді
Обладнання громадського транспорту системами кондиціонування та опалення 527 15 жовтня 0
Забезпечення права на освіту та припинення будь-якої дискримінації проти нещеплених дітей 547 22 серпня 0
Облаштувати зону відпочинку ,набережну навколо озера в м-н Озерна 532 19 серпня 0
Заборона користування мобільними телефонами учнями шкіл міста під час навчання. 513 5 серпня 0
Закриття міського зоокуточку 598 5 серпня 0

Станом на 19 листопада усього прийнято до розгляду 7 петицій Переглянути

Остання відповідь

Обробка парків та скверів від кліщів

Показати повний зміст петиції

Відповідає:

СИМЧИШИН ОЛЕКСАНДР СЕРГІЙОВИЧ

УКРАЇНА
ХМЕЛЬНИЦЬКА МІСЬКА РАДА
ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

РІШЕННЯ

від 24.10.2019 №883 м. Хмельницький
Про розгляд електронної петиції щодо
обробки парків та скверів від кліщів

До міської ради надійшла електронна петиція щодо обробки парків та скверів від кліщів.
Вивчивши питання, вказане в електронній петиції, варто зазначити, що парки та сквери, зокрема, парк культури і відпочинку ім. М. Чекмана, дендропарк «Поділля», в яких відпочиває значна кількість мешканців міста, відносяться до об'єктів природно-заповідного фонду місцевого значення та земель рекреаційного призначення.
Статтею 12 Закону України «Про пестициди і агрохімікати» встановлено, що при застосуванні пестицидів і агрохімікатів здійснюється комплекс заходів відповідно до регламентів, встановлених для певної ґрунтово-кліматичної зони, з урахуванням попереднього агрохімічного обстеження ґрунтів, даних агрохімічного паспорта земельної ділянки (поля) і стану посівів, діагностики мінерального живлення рослин, прогнозу розвитку шкідників і хвороб.
Відповідно до листа департаменту природних ресурсів та екології Хмельницької обласної Державної адміністрації від 08.05.2019 року №815 застосування пестицидів і агрохімікатів на землях природоохоронного, оздоровчого, рекреаційного та історично-культурного призначення здійснюється відповідно до законодавства, а саме, на землях природно-заповідного фонду та іншого природоохоронного або історико-культурного призначення забороняється будь-яка діяльність, яка негативно впливає або може негативно впливати на стан природних та історико-культурних комплексів та об’єктів чи перешкоджає їх використанню за цільовим призначенням, тобто використання і зберігання на території заповідних об’єктів отрутохімікатів, пестицидів та агрохімікатів забороняється.
Враховуючи вищевикладене, з метою недопущення втрат біологічного та ландшафтного різноманіття та необхідності дотримання заповідного режиму території об’єктів природно-заповідного фонду, розглянувши електронну петицію щодо обробки парків та скверів від кліщів, керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», рішенням четвертої сесії міської ради від 27.01.2016 року №6 «Про внесення змін до Статуту територіальної громади міста Хмельницького та затвердження Порядку розгляду електронної петиції, адресованої Хмельницькій міській раді», виконавчий комітет міської ради
ВИРІШИВ:
1. Відхилити електронну петицію щодо обробки парків та скверів від кліщів.
2. Направити відповідь про результати розгляду електронної петиції автору електронної петиції.
3. Оприлюднити інформацію про результати розгляду електронної петиції на офіційному сайті Хмельницької міської ради.
4. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови А. Нестерука.

Міський голова О. Симчишин

Станом на 19 листопада надано відповідь на 79 петицій Переглянути