Мікрорайон «Грузевиця-2» ввести в межі міста Хмельницького.

ЗЕМЕЛЬНІ ВІДНОСИНИ

Мікрорайон "Грузевиця-2", зокрема будинки по вул..Будівельників 1,2,3,4,4/1,4/2,5/1,5/2 територіально закріплений за с.Грузевиця та підпорядковується Чорноострівецькій громаді. Заселеність даних будинків - це переважно молоді сім’ї з дітьми, які працюють та навчаються у м.Хмельницькому. Питання реєстрації місця проживання(далі прописки) стоїть гостро: лікарні, садочки, школи, оздоровчі заклади тощо. З питаннями щодо пільг різних категорій населення в більшості випадків відмовляють як органи Хмельницького соціального захисту населення, так і Чорноострівецького через прописку в с.Грузевиці , а навчання та працевлаштування в м.Хмельницькому.
В зв’язку із цим, просимо ввести територію житлового масиву «Грузевиця-2» в межі міста Хмельницького. В разі відсутності можливості вирішення цього питання на місцевому рівні, просимо направити дану петицію за належністю в органи обласної ради або Верховної Ради України.

РІШЕННЯ
двадцять дев’ятої сесії
Від 13.02.2019 № 87 м .Хмельницький

Про розгляд електронної петиції щодо включення в межі міста Хмельницького житлового масиву «Грузевиця-2» Чорноострівської селищної ради Хмельницького району

До міської ради надійшла електронна петиція щодо включення в межі міста Хмельницького житлового масиву «Грузевиця-2» Чорноострівської селищної ради Хмельницького району.

Встановлення та зміна меж адміністративно-територіальних одиниць регулюється ст. 173-175 Земельного кодексу України. У відповідності до ст. 173 даного кодексу межі району, села, селища, міста, району у місті встановлюються і змінюються за проектами землеустрою щодо встановлення (зміни) меж адміністративно-територіальних одиниць. Проекти землеустрою щодо зміни меж населених пунктів розробляються з урахуванням генеральних планів населених пунктів.

Частиною 1 статті 174 Земельного кодексу України передбачено, що рішення про встановлення і зміну меж районів і міст приймається Верховною Радою України за поданням Верховної Ради АРК, обласних, Київської чи Севастопольської міської ради.

Розглянувши електронну петицію щодо включення в межі міста Хмельницького житлового масиву «Грузевиця-2», пропозицію постійної комісії з питань містобудування, земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища, керуючись Земельним кодексом України, Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», міська рада

ВИРІШИЛА:

1. Підтримати електронну петицію щодо включення в межі міста Хмельницькою житлового масиву «Грузевиця-2» Чорноострівської селищної ради Хмельницького району.
2. Звернутися до Чорноострівської селищної ради з пропозицією врахувати петицію щодо включення в межі міста Хмельницького житлового масиву «Грузевиця-2» Чорноострівської селищної ради Хмельницького району при підготовці/погодженні містобудівної та землевпорядної документації.
3. Направити відповідь про результати розгляду електронної петиції її автору.
4. Оприлюднити інформацію про результати розгляду електронної петиції на офіційному сайті Хмельницької міської ради.
5. Відповідальність за виконання рішення покласти на заступника міського голови А. Бондаренка та Департамент архітектури, містобудування та земельних ресурсів.
6. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію з питань містобудування, земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища.
Міський голова О. Симчишин