+ ще 172 громади!

Безпечний перехід

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

Ми, студенти та викладачі ХНУ, а також мешканці прилеглих будинків, занепокоєні тим, що пішохідні переходи на вул. Інститутській (біля студентських гуртожитків, університету та магазину «Ретекс») перебувають у неналежному стані. Це є однією із причин травмування людей та створення ДТП. А на пішохідний перехід (біля стоянки поблизу навчального корпусу №4 ХНУ) узагалі зробили виїзд від ТЦ «Delicate», також на зупинці громадського транспорту «Університет», коли зупиняється кілька великогабаритних міських транспортних засобів (автобус, тролейбус), унеможливлюється безпечний перехід через дорогу по пішохідному переходу, оскільки вихід пасажирів відбувається на самому пішохідному переході. Виходячи з вищесказаного, просимо Вас встановити обмеження швидкості та облаштувати повноцінну зупинку з карманом, а також удосконалити виїзд з території ТЦ «Delicate»!

Шановний Дмитре Олександровичу!
Повідомляю, що рішенням виконавчого комітету Хмельницької міської ради № 142 від 14.02.2019 року електронна петиція «Безпечний перехід» підтримана. Управлінню житлово-комунального господарства доручено розробити проект та провести роботи із капітального ремонту - встановлення додаткових технічних засобів регулювання дорожнього руху на нерегульованих пішохідних переходах на вул. Інститутській.
Додаток: копія рішення на 1 аркуші.
З повагою начальник управління ЖКГ В. Новачок

Рішення виконавчого комітету
від 14.02.2019 року №147
Про розгляд електронної петиції «Безпечний перехід»

До міської ради надійшла електронна петиція щодо необхідності покращення умов та безпеки дорожнього руху на нерегульованих пішохідних переходах на вул. Інститутській. Вивчивши питання, викладені в електронній петиції, слід зазначити, що на даний час на вул. Інститутській облаштовано 7 пішохідних переходів, 5 з яких нерегульовані. Всі пішохідні переходи позначені відповідними дорожніми знаками та дорожньою розміткою. Для покращення безпеки дорожнього руху перед нерегульованим пішохідним переходом в районі центрального входу до Хмельницького національного університету влаштовані елементи примусового зниження швидкості дорожньо-транспортної техніки з асфальтобетону.
Водночас, лише протягом останніх двох років на цій вулиці сталось 9 дорожньо-транспортних пригод, внаслідок яких 9 особам завдано тілесні ушкодження. Серед травмованих – 5 пішоходів.
Ситуацію, що склалась, можна покращити за рахунок встановлення на пішохідних переходах додаткових технічних засобів регулювання дорожнього руху та спеціальних світильників.
Враховуючи вищезазначене, розглянувши електронну петицію «Безпечний перехід», керуючись Законом «Про місцеве самоврядування в Україні», Законом України «Про дорожній рух», рішенням четвертої сесії міської ради від 27.01.2016 року № 6 «Про внесення змін до статуту територіальної громади міста Хмельницького та затвердження Порядку розгляду електронної петиції, адресованій Хмельницькій міській раді», виконавчий комітет міської ради
В И Р І Ш И В:

1. Електронну петицію «Безпечний перехід» підтримати.
2. Доручити управлінню житлово-комунального господарства (Новачок В. П.) розробити проект та провести роботи із капітального ремонту – встановлення додаткових технічних засобів регулювання дорожнього руху на нерегульованих пішохідних переходах на вул. Інститутській.
3. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови Нестерука А. М.

Міський голова О.Симчишин