Встановлення паркану навколо закладу дошкільної освіти № 30 "Журавлик"

Хмельницький дошкільний навчальний заклад №30 «Журавлик» розташований у Центральному мікрорайоні нашого міста по вулиці Володимирській 40.Заклад не огороджений належним чином парканом. Територія зайнята сміттєвими баками залишена в землях запасу Хмельницької міської ради і тому частина території дошкільного закладу залишилася без паркану. З протилежної сторони дошкільного закладу розміщені будинки приватного сектору та приватні приміщення. Постійно на територію закладу потрапляють тварини ( кішки, собака) від сусідів. Огорожа вийшла з ладу, а саме – сітка – рябиця пошкоджена в деяких місцях .
Від вулиці Володимирської металеві стовпці паркану, які встановлені в 1968 році і вкопані в землю а не забетоновані, проіржавіли, декілька стовпів переварювали.
У зв’язку з розміщенням на колишній території дошкільного закладу лабораторії Хмельницьктеплокомуненерго в приміщення постійно потрапляють сторонні відвідувачі. У вечірні години та вихідні на території проводять час підлітки, які не шкодують майно.
Відсутність надійного паркану унеможливлює встановлення на майданчиках ігрових споруд та навісів для дітей.

УКРАЇНА
ХМЕЛЬНИЦЬКА МІСЬКА РАДА
ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ
РІШЕННЯ
від 12.09.2019 року №754
м. Хмельницький

Про розгляд електронної петиції щодо встановлення паркану навколо Хмельницького дошкільного навчального закладу № ЗО «Журавлик»

До виконавчого комітету міської ради надійшла електронна петиція «Встановлення паркану навколо Хмельницького дошкільного навчального закладу № ЗО «Журавлик», яка розглянута та вивчена Департаментом освіти та науки Хмельницької міської ради.
Департаментом освіти та науки Хмельницької міської ради встановлено, що паркан навколо вказаного закладу знаходиться у незадовільному стані, має часткові пошкодження та не виконує захисну функцію щодо непроникнення сторонніх осіб на територію закладу, що загрожує життю та здоров’ю вихованців та працівників закладу дошкільної освіти, тому потребує заміни. В зв’язку з обмеженим фінансовим ресурсом міського бюджету кошти на заміну паркану на території Хмельницького дошкільного навчального закладу № ЗО «Журавлик» в 2019 році не передбачені.
Враховуючи вищевикладене, розглянувши електронну петицію щодо встановлення паркану навколо Хмельницького дошкільного навчального закладу № ЗО «Журавлик», відповідно до рішення четвертої сесії міської ради від 27.01.2016 року № 6 «Про внесення змін до Статуту територіальної громади міста Хмельницького та затвердження Порядку розгляду електронної петиції, адресованої Хмельницькій міській раді», керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконавчий комітет міської ради
ВИРІШИВ:
1. Підтримати електронну петицію щодо встановлення паркану навколо Хмельницького дошкільного навчального закладу № 30 «Журавлик».
2. Департаменту освіти та науки (С. Губай) при формуванні бюджету міста Хмельницького на 2020 рік надати пропозиції фінансовому управлінню (С. Ямчук) щодо фінансування заміни паркану навколо Хмельницького дошкільного навчального закладу № 30 «Журавлик».
3. Направити відповідь про результати розгляду електронної петиції автору електронної петиції.
4. Оприлюднити інформацію про результати розгляду електронної петиції на офіційному сайті Хмельницької міської ради.
5. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови Г. Мельник.

Міський голова О. Симчишин